Cât va costa o călătorie cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni

0
138

O călătorie cu trenul între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă pe linia de cale ferată nou construită va costa 4 lei, a anunţat, vineri după amiază, ministrul Transporturilor, Lucian Bode. În urmă cu două zile, a fost anunţat un tarif de 7-8 lei pentru o călătorie, funcţie de operatorul de transport care asigură cursa.

„Poţi merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei! Am avut astăzi discuţii pe marginea acestui tarif pe calea ferată, ţinând cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar şi de discuţiile purtate cu operatorii feroviari şi cu partenerii sociali, aceştia fiind de acord cu propunerea MTIC, în privinţa preţului călătoriei. Sunt în măsură să vă spun că am reuşit să ajungem la un consens şi să anunţ că preţul unei călătorii pe această rută este de 4 lei” a scris, vineri după amiază, pe Facebook, Lucian Bode.

Trenul spre Aeroportul Otopeni va circula începând de duminică, la un interval de 40 de minute, pe parcursul întregii zile, iar cursele vor fi asigurate de trei operatori feroviari – CFR cu 42 de garnituri şi companiile private Regio Călători cu 20 de trenuri şi Transferoviar Călători cu 10 trenuri.

Durata călătoriei de la Bucureşti Nord la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti va fi de 20 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.