Cât va costa parcarea în București din luna martie

De mărţişor, Primăria Capitalei le aduce bucureştenilor tarife noi pentru parcare. Mai mici decât cele de acum. În tot oraşul, taxa pentru o oră în parcarea publică va fi 5 lei, iar riveranii vor avea abonamente speciale. Cu cinci zile înainte, angajaţii municipalităţii nu ştiu nimic despre schimbări, conform observatornews.ro.

De săptămâna viitoare, tarifele pentru parcările marcate cu albastru se vor schimba. Dacă până acum Capitala era împărţită în 3 zone, cu 3 taxe diferite, de la 1 martie taxa va fi unică, de 5 lei pe oră.

Tarif unic de la 1 martie

Reporter-șofer: Vi se par scumpe tarifele?

– Pentru această zonă, da. Cineva care lucrează în zonă sau să vină să facă cumpărături aici, două, trei ore minim.

Un abonament pentru o zi va costa 30 de lei iar şoferii vor putea lăsa maşina în orice parcare publică din Bucureşti. Pentru o lună, tariful este de 500 de lei.

Angajaţi primăriei spun că nu i-a anunţat nimeni despre schimbări.

Angajat: Nu ştiam. Tot din presă am auzit. La noi nu a ajuns. Aşa ar fi normal să vină să ne spună. Ne certăm cu cetăţenii. 

Deşi acum tarifele sunt mai mari, şoferii tot nu sunt mulţumiţi.

Reporter: În centrul Captialei tarifele de parcare au rămas neschimbate. 10 lei pentru prima oră iar din cea de-a treia oră se aplică suprataxa, iar o oră ajunge să coste 20 de lei.

Șoferi-reporter: Sunt nişte tarife mari. 500 de lei pe lună. De exemplu ieri am vrut să-mi fac un abonament pe zi. Nu a putut să-mi dea. A trebuit să plătesc 40 de lei 5 ore când abonamentul este 38 de lei. Nu mi se pare normal.

– Abonamentul de 500 de lei pe lună cum vi se pare?

– Cam scumpuţ.

Pentru riverani preţurile sunt diferite. Şoferii care au locuri de parcare în apropierea casei vor plăti 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an. Oricare ar fi preţul marea problemă rămâne aceeaşi: locurile sunt prea puţine.

Șoferi: Locul acesta de parcare chiar l-am căutat in jur de 45 de minute in zona aceasta. Nu sunt suficiente, clar.

– Ar mai trebui locuri de parcare. Mult mai multe locuri de parcare.

Cine nu plăteşte parcarea, plăteşte amenda.

Reporter: În primele 15 minute de la momentul în care vă lăsaţi maşina într-o parcare publică, trebuie să plătiţi taxa prin sms sau direct la angajatul companiei de parking. În caz contrat veţi primi o amendă de 200 de lei iar maşina va fi blocată pe locul de parcare.

15 maşini ale Companiei Municipale vor monitoriza parcările.

Reporter: Maşinile vor fi dotate cu sisteme video cu ajutorul cărora vor scana numerele de înmatriculare. În acest fel vor verifica dacă şoferii au plătit sau nu taxa de parcare.

Acum în centrul Capitalei sunt puţin peste 19 mii de locuri publice de parcare. Municipalitatea promite că din primăvară va începe să traseze alte 11.000 de locuri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati