Câteva mii de persoane din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură. Când promite RADET că va remedia situatia

Câteva mii de persoane din mai multe zone ale capitalei nu au în aceste momente apă caldă şi căldură, în condiţiile în care temperaturile exterioare sunt în scădere. Cel mai afectat este Cartierul Aviaţiei din nordul Bucureştiului, unde oamenii au ajuns chiar să îşi încălzească apa la aragaz, scrie romania-actualitati.ro.

Conducerea RADET ne-a declarat că în zonă se fac o serie de lucrări şi s-a descoperit că ţevile sunt mai avariate decât se credea.

Administratorul special RADET, Alexandru Burghiu, a spus la Radio România Actualităţi că problema se va remedia în aproximativ două săptămâni.

„În Cartierul Aviației, în orele de consum maxim, respectiv în intervalul 20:30 – 24:00, există imposibilitatea furnizării, imposibilitate generată de faptul că noi alimentăm în momentul de față acest cartier din CET-ul Sud. Practic, Cartierul Aviației era un cartier aflat la câteva sute de metri depărtare de CET-ul Pipera. CET-ul Pipera alături de CET-ul Titan, prin „grija” autorităților – și sper că observați ghilimelele – locale de la acea vreme, au dispărut. Dintr-un cartier aflat la câteva sute de metri a ajuns să fie alimentat de la 8Km. Această situație se va finaliza odată cu finalizarea lucrării din zona Iancu de Hunedoara. Acea lucrare, odată finalizată, ne va permite să alimentăm cartierul din CET-ul Grozăvești”, spune Alexandru Burghiu.

Potrivit lui Alexandru Burghiu, termenul de finalizare al lucrarii este de 15 noiembrie. „Fusese un termen iniţial mai devreme, însă odată cu coborârea în subteran şi realizarea expertizei, am constatat că este nevoie să înlocuim mai multă ţeavă decât planificasem”, a completata acesta.

Intrebat despre situatia din Bucuresti, acesta a declarat ca nu există probleme de o asemenea amploare cum există în Cartierul Aviaţiei.

„Pot exista situaţii punctuale. Noi în momentul de faţă suntem în faza de pregătire a sezonului rece. Practic, din cele două CET-uri care au funcţionat pe perioada verii, acum avem în funcțiune patru. Tocmai de aceea se realizează această încărcare graduală a sistemului”, a conchis acesta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati