Câți români trebuie vaccinați pentru a opri epidemia de coronavirus. Ce spune coordonatorul campaniei de vaccinare

60-70% din populația adultă a țării, însemnând aproape 11 milioane de români, ar trebui să primească vaccinul anti-COVID pentru a pune capăt epidemiei de coronavirus, a declarat duminică dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID.

„În momentul în care vom asigura vaccinarea a 60-70% din populația adultă, ceea ce înseamnă aproape 11 milioane de persoane”, epidemia va fi pusă sub control, a declarat dr. Gheorghiță, întrebat câți români trebuie vaccinați pentru a opri epidemia de coronavirus, potrivit Digi24.

Când se va atinge acest prag, nivelul de infectare va scădea foarte mult și se vor mai înregistra cel mult cazuri sporadice, lucru care va ridica presiunea de pe sistemul medical, a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pentru a ajunge la acest nivel de vaccinare este nevoie de circa șase luni de la prima doză de vaccin administrată, a adăugat medicul, punând totuși o condiție: „ca oamenii sa se prezinte la centrele de vaccinare”.

În acest sens, va fi demarată și o campanie națională de informare, prin care populația să primească toate informațiile necesare.

„Vom comunica transparent, onest”, a spus dr. Gheorghiță, precizând că informații sunt deja disponibile pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

Pe lângă acestea, vor fi bannere, pliante disponibile în farmacii, în cabinetele medicale, plus o campanie de informare în mass-media, care va începe în jurul datei de 20 decembrie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati