Ce măsuri anunță Nicușor Dan la trei săptămâni de la preluarea mandatului

La trei săptămâni de la preluarea mandatului, Nicușor Dan a anunțat câteva dintre măsurile pe care le-a luat sau urmează să le ia în perioada următoare. Iată ce măsuri anunță Nicușor Dan.

Astfel, Nicuşor Dan a vorbit despre contractul semnat pentru finanţarea modernizării reţelei de termoficare în valoare de 300 milioane euro şi a amintit despre suma de 200 milioane euro care va veni din partea Guvernului pentru ca lucrările să poată fi demarate în primăvara anului viitor.

Ce măsuri anunță Nicușor Dan la trei săptămâni de la preluarea mandatului

„O să avem o iarnă dificilă. Ce putem face e să intervenim în cel mai scurt timp posibil la sutele de avarii care se vor întâmpla”, a adăugat edilul Capitalei.

De asemenea, primarul general a precizat că la Societatea de Transport Bucureşti a făcut un chestionar printre şoferi şi vatmani şi au fost identificate liniile pe care sunt aglomerări la orele de vârg şi intervalele orare în care sunt pasageri care nu poată mască în mijloacele de transport în comun, precizând că vor fi luate măsuri pe acele zone.

Nicușor Dan a amintit că, la preluarea mandatului, a explucat că există 3 priorităţi în agenda sa – criza coronavirus, situaţia financiară şi situaţia privind termoficarea.

În această situație, noul primar al Capitalei spune că a detaşat 200 de persoane de la administraţia spitalelor către DSP și a organizat la Arena Naţională 270 de posturi, plus studenţi de la Facultatea de Medicină Carol Davila.
”A contribuit foarte mult STS şi Instituţia Prefectului. În momentul acesta nu mai există întâarzieri în ceea ce priveşte anchetele epidemiologice. Nu mai există probleme la Ambulanţa Ilfov. Au fost detaşate persoane la DSP Ilfov, care aveau probleme pe anchetele epidemiologice. Am semnat acorduri cu hoteluri pentru locuri de carantinare”, a explicat Dan.
Cu toate acestea, el atrage atenția că o problemă majoră ar fi paturile ATI.

Chestionare printre șoferii și vatmanii STB

În același timp, Nicușor Dan a precizat că, în cadrul STB, au fost făcute mai multe

chestionare printre şoferi şi vatmani, în urma cărora a identificat liniile pe care există aglomerări la orele de vârf şi intervalele orare la care pasagerii nu poartă mască.

”Vom acţiona pe acele zone”, a avertizat Nicușor Dan.

”Bucureștenii vor avea o iarnă dificilă”

În ceea ce priveşte termia, primarul general a amintit ceea ce a spus în campania electorală: bucureștenii vor avea o iarnă dificilă.

”Ce putem face e să intervenim în cel mai scurt timp posibil la sutele de avarii care se vor întâmpla. Şi doi vom informa cetăţenii privind ce se întâmplă. O să vă arăt call center-ul infiinţat în interiorul primăriei”, a mai spus edilul Capitalei.

Totodată, acesta a amintit de semnarea contractului de finanţare de 300 mlioane euro şi de promisiunea Guvernului de a aloca încă 200 milioane euro pentru a începe lucrări de schimbare a reţelei principale de transport, din primăvară.

Datoriile primăriei şi a instituţiilor din subordine sunt de 3 miliarde de lei

În ceea ce priveşte partea financiară, Nicușor Dan spune că a găsit în conturi 4 milioane lei, 80 de milioane poprire pe conturi.

”Datoriile primăriei şi a instituţiilor din subordine sunt de 3 miliarde de lei, datorii curente. De aici vin probleme – e o uriaşă problemă să vedem ce plătim mai întâi”, a explicat Dan.

În viziunea noului edil, a doua problemă e că ”nu există încredere din partea sistemului financiar pentru a cofinanţa lucrările pe care vrem să le începem de la anul”.

”Soluţia de principiu agreată cu ministrul Finanţelor e să facem curăţenie în finanţele municipalităţii, adică să avem un buget realist pe anul 2021, să recunoaştem datoriile companiilor din subordine, în special Termoenergetica şi STB”, a mai spus acesta.

În concluzie, Nicușor Dan a precizat că a avut o discuţie cu ministrul Mediului pentru 23 milioane lei pentru staţii de încărcare electrice în Bucureşti.

”O să vedem la Ministerul Fondurilor Europene nişte contracte de finanţare pe care o să le semnăm pentru finanţare tot în Bucureşti, zilele următoare”, a conchis Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati