Cea mai veche casă din București ar putea fi restaurată

Monumentul istoric de pe Calea Șerban Vodă nr. 33 din București, probabil cea mai veche casă din Capitală, are acum șansa să fie restaurată și pusă în valoare, anunță Institutul Național al Patrimoniului, care caută proiectanți, potrivit Ziare.com.

„Viziunea pentru acest monument este ca el să devină un adevărat centru de informare și promovare a patrimoniului cultural, un spațiu viu, deschis atât pentru turiști dar și reintegrat în viața comunității din Calea Șerban Vodă, pe vremuri Podul Beilicului cel plin de forfotă. Lipsesc doar proiectanții pentru a încele ca la carte tot procesul de restaurare și valorificare”, anunță Institutul Național al Patrimoniului.

Astfel, a fost reluată procedura simplificată în vederea atribuirii contractului de prestări servicii de proiectare pentru elaborarea de studii și investigații, documentatțue de avizare a lucrărilor de intervenție, proiect pentru autorizarea lucrărilor de construire, proiect de organizare a execuției lucrărilor, proiect tehnic de execuție și detaliilor de execuție, documentație as built, documentație privind urmărirea comportării în timp și lucrări de intervenție și asistență tehnică pentru lucrări de restaurare și punere în valoare a monumentului istoric „Casa de Targoveț, birouri ale Institutului Național al Patrimoniului”, Calea Șerban Vodă nr. 33, București, cod LMI B-II-m-A-19751.

Ofertele pot fi depuse până pe data de 8 ianuarie 2020.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati