Cei mai mulți posesori de mașini electrice și hibrid din România sunt în Sectorul 1

0
sursa foto: Unsplash

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că cei mai mulți posesori de mașini electrice și hibrid din România sunt în Sectorul 1 al Capitalei. Edilul este de părere că lipsa stațiilor de încărcare electrică reprezintă o problemă pentru șoferi.

În Sectorul 1 există cei mai mulți posesori de mașini electrice și hibrid din țară: 985 de proprietari de mașini electrice și 6.200 de proprietari care utilizează modele hibrid (inclusiv plug in hybrid), a spus, joi, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe pagina de Facebook.

Potrivit edilului, lipsa stațiilor de încărcare electrică descurajează foarte multe persoane care și-ar dori să cumpere o mașină electrică.

„Respirăm cu toții aerul din București, trăim pe pielea noastră ceea ce înseamă poluarea aerului generat de traficul bucureștean. Iar noi ne-am gândit să schimbăm puțin paradigma și să venim în ajutorul cetățenilor. Pentru că dacă vrem să <scoatem fumul> toxic din oraș atunci trebuie să luăm toate măsurile bune care vor reduce poluarea”, a spus Armand.

Astfel, Clotilde Armand a transmis ceea ce Tudor Roșca, city managerul Sectorului 1, care este și președintele Asociației pentru Electromobilitate (AERO), a explicat într-un interviu pentru publicația Cavaleria.ro, modul în care va fi rezolvată problema stațiilor de încărcare electrică.

„Avem 3 scenarii: stații cu putere mică, de 3,6 kW, care, într-un proiect care urmează să fie demarat în Sectorul 1, vor fi 700 la număr și vor fi montate în parcări de reședință; stații cu putere medie, de 50 kW, pentru supermarketuri și instituții publice și stații cu putere mare, de 100-250 kW, pe autostrăzi, în localitățile de tranzit sau în zonele intens circulate”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version