Cele mai periculoase treceri de pietoni din Bucureşti

Maşinile se repară, oamenii nu. Este mesajul poliţiştilor pentru şoferi şi drama pe care o trăiesc victimele accidentelor rutiere. În fiecare an, viaţa se schimbă pentru sute de pietoni, care rămân cu traume ireparabile, din cauza şoferilor neatenţi. Într-o nouă campanie, Poliţia Română a dezvăluit cele mai periculoase zone ale Capitalei. 

Anual, sute de pietoni sunt loviţi de maşini. Mulţi suferă răni grave, iar zeci mor pentru că sunt loviţi pe trecerea de pietoni, scrie observator.tv.

Doar în primele nouă luni ale acestui an, 58 de oameni au fost omorâţi pe trecerile de pietoni. 412 au supravieţuit, dar au fost răniţi grav, atrage atentia Poliţia Română. De asemenea, in ultimii patru ani, doar în Bucureşti, aproape 2400 de oameni au fost răniţi în timp ce traversau regulamentar. 45 au murit. 

Cand au loc cele mai multe accidente

Din noiembrie şi până în martie, când ziua e mai scurtă, sunt înregistrate cele mai multe accidente.

Cel mai des, accidentele se produc în cartierele Berceni, Militari, Pantelimon şi Crângaşi.

Trecerile de pietoni de pe Şoseaua Turda sunt cele mai periculoase din Capitală. Şi asta pentru că şoferii vin cu viteză dinspre Podul Grand şi uită să mai acorde prioritate pietonilor.

Pentru a conştientiza pericolul, şoferii au fost astăzi traşi pe dreapta de poliţiştii care au împărţit pliante şi le-au arătat clipul de promovare a noii campanii: „Conduceţi cât mai prudent, să adaptaţi viteza în funcţie de condiţiile de drum„.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati