Cererile de paşapoarte vor putea fi depuse prin HUB-ul de servicii al MAI, din 20 martie

Serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte prin intermediul HUB-ului de servicii al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) va fi disponibil pentru cetăţeni din 20 martie, a declarat ministrul de resort, Lucian Bode, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Capitalei.

Aceştia au scris, joi, pe Facebook, că declaraţia a fost făcută la evenimentul organizat de Ministerul Afacerilor Interne, cu prilejul celebrării a 111 ani de istorie a documentului de călătorie românesc şi a celor 15 ani de biometrie de la lansarea primului paşaport electronic românesc şi că serviciul va permite efectuarea unei programări începând cu ziua curentă, pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice.

La rândul său, prefectul Capitalei, Toni Greblă, şi-a exprimat aprecierea pentru profesionalismul şi performanţa angajaţilor din structurile de paşapoarte din Capitală şi evoluţia acestui serviciu public „eficient şi modern”.

Conducerea Direcţiei Generale de Paşapoarte a anunţat că Romfilatelia a introdus în circulaţie o emisiune aniversară de mărci poştale.

De joi, circa 200.000 de persoane care au solicitat emiterea unui paşaport electronic românesc îl vor primi într-un plic aniversar, pus la dispoziţie de Imprimeria Naţională şi stilizat de specialiştii Direcţiei Generale de Paşapoarte.

Peste 6,5 milioane de români au paşaport, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Capitalei. Paşaportul românesc este sărbătorit în fiecare an, pe 19 martie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati