Cîmpeanu: Să se renunțe la pragul de vaccinare în zonele cu incidența sub 3 la mie

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a propus, vineri, ca în localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3 la mie, să se poată renunța la acest prag minim de vaccinare.

Sorin Cîmpeanu subliniază că, în acest fel, în școlile din mediul rural din localitățile în care nu sunt infectați, dar nici suficient de mulți vaccinați, să se poată țină cursurile cu prezență fizică.

“În măsura în care autorităţile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localităţi din mediul rural în care nu sunt infectaţi, dar nici suficient de mulţi vaccinaţi, să poată deschide şcoala cu prezenţă fizică. Atrag atenţia că tocmai în aceste şcoli din mediul rural predarea online este cea mai deficitară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, notează news.ro.

Întrebat de când ar putea intra în vigoare această propunere, ministrul Educaţiei a răspuns: “Dacă sunt responsabil, nu pot să vă dau niciun orizont de timp pentru că această decizie nu ţine doar de propunerea Ministerului Educaţiei. Această decizie va trebui să fie analizată de către Ministerul Sănătăţii şi apoi de către CNSU”.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati