Ciolacu: Nu am discutat cu preşedintele Erdogan despre construirea unei moschei la Bucureşti

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Ankara după întâlnirea cu preşedintele turc Recep Tayyp Erdogan, răspunzând unei întrebări adresată de trimisul special al ECOPOLITIC, Iulian Ionescu, că nu a discutat cu şeful statului turc despre construirea unei moschei la Bucureşti.

  • „Am văzut în delegaţia condusă de dumneavoastră că este şi fostul premier Victor Ponta, în calitate de consiler al dvs. Un proiect important al fostului premier a fost construirea unei moschei la Bucureşti. Aţi avut discuţii sau aveţi discuţii şi pe această temă?”, a fost întrebarea adresată de jurnalistul Iulian Ionescu.

Premierul Ciolacu a răspuns: „Nu n-am avut nicio discuţie. Dar mi se pare că parcă dl. preşedinte Băsescu a stopat tot acest proiect. N-am avut această discuţie. Dar ştiţi că suntem una dintre cele mai tolerante ţări. Şi este o abordare pe care am avut-o (…) şi eu sunt mândru de (…), prin Secretariatul pentru Culte, prin faptul că avem şi aţi văzut că atât comunitatea turcă cât şi cea tătară au fost reprezentate la discuţiile cu preşedintele Erdogan. Avem 18 minorităţi în Parlamentul României şi cred că e un fapt cu care ar trebui să ne mândrim, faptul că suntem un stat tolerant şi un popor tolerant. Nu am avut discuţia până în acest moment”.

În 2015, premierul de la acea vreme, Victor Ponta, afirma că ideea acordării unui teren pentru construirea unei moschei la Bucureşti a fost discutată cu reprezentanţii statului turc de către fostul preşedinte Traian Băsescu, precum şi de către preşedintele Klaus Iohannis.
Ponta mai spunea atunci, că atacurile lansate de Traian Băsescu pe această temă nu au nicio justificare, fiind vorba doar de punerea în aplicare a unei înţelegeri dintre două state partenere.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati