Ciprian Ciucu: Numărul clienţilor ar putea fi limitat în centrele comerciale. Încă nu este necesară carantinarea Capitalei

0
164
Ciprian Ciucu
sursa foto: Facebook - Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că momentan nu este necesar să se impună carantină în București, însă depinde ”de populație să respecte regulile”. De asemenea, edilul precizează că este nevoie de măsuri necesare pentru a se evita carantina.

”Noi trebuie să facem tot ce putem în acest moment, tocmai ca să nu fie necesară o carantină în București. În acest moment, încă nu este necesară și depinde și de noi, dar și într-o foarte mare măsură depinde și de populație să respecte regulile, pentru a nu ajunge la carantină, carantina fiind destul de costisitoare pentru oraș”, a declarat Ciucu la RFI România.

Ce măsuri se pot lua la nivelul Capitalei

Totuși, el precizează că este nevoie de măsuri necesare pentru a se evita carantina.

”Sunt mai multe măsuri pe care le-am discutat ieri cu premierul și cu primarii din București (…). Vor fi mult mai atent monitorizate centrele comerciale și ne gândim la introducerea unei măsuri suplimentare, inclusiv pentru centrele comerciale, astfel încât numărul de oameni care au efectiv acces într-un centru comercial sau într-un magazin în același timp să fie limitat, iar cozile care se vor crea pe de o parte vor descuraja oamenii să vină în centrele comerciale în număr foarte mare, iar pe de altă parte, vor trebui bine gestionate de către Poliția Locală, astfel încât să se respecte măsurile de distanțare fizică.

Pragul critic de 6 la mie, depășit în Capitală!

Activitatea instituțiilor publice, în online

Sunt și alte tipuri de măsuri. Trebuie să mutăm, cel puțin pe instituțiile publice, cât de mult putem activitatea în online și noi am discutat foarte mult de acest aspect la Primăria Sectorului 6 și nu numai că am discutat, dar și facem acest lucru și de asemenea trebuie să introducem mult mai serios telemunca”, a menționat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.