Pragul critic de 6 la mie, depășit în Capitală!

Pragul critic de 6 la mie, depășit în Capitală. Rata de incidență COVID depășește marți în Capitală 6 la mie.

Indicele comunicat de DSP București este de 6,22 la mie, este anunțul prefectului Capitalei.

Atingerea acestui prag nu înseamnă intrarea in carnatină automat. O decizie va fi luată abia după ce DSP București va trimite o analiză asupra situației dar și propuneri de măsuri pentru combaterea răspândirii epidemiei.

Prefectul Capitalei: Incidența de 6 cazuri la mie nu înseamnă automat carantină

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă că Bucureştiul va intra în mod automat în carantină. Potrivit acestuia, carantina este doar una dintre măsurile posibile, având în vedere că aceasta este prevăzută de lege. De asemenea, acesta a afirmat că va primi marți o analiză pe toate elementele.

Nu înseamnă că la 6 cazuri la mie, Capitala intră automat, legea nu prevede un astfel de mecanism. Legea spune că orice fel de măsură trebuie luată odată la propunerea specialiştilor – DSP sau INSP, depinde de gradul de acoperire al măsurii (…) – după care intervine o şedinţă de comitet de situaţii de urgenţă, care este un organ colegial, se discută acolo şi se ia o decizie. Dacă măsura este mai severă, gen carantină, atunci intervine DSU şi dă un ordin prin care se confirmă. Dacă măsura priveşte două judeţe, atunci trebuie să ajungem şi în CNSU”, a explicat acesta.

Prefectul a cerut o analiză de la DSP București

Alin Stoica a spus că a cerut Direcţiei de Sănătate Publică o analiză în ce priveşte rata de incidenţă, presiunea asupra spitalelor sau rata de vaccinare, pentru a fi luate cele mai bune măsuri de contracarare e pandemiei în Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati