Cîțu, despre redeschiderea școlilor din 8 februarie: Nu avem o îmbunătățire fantastică a situației epidemiologice

Premierul Florin Cîţu spune că marţi, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, va fi luată decizia cu privire la redeschiderea școlilor din 8 februarie, iar până atunci nu se poate „antepronunța”.
„Din ce vedem, evoluţia (epidemiologică -n.r.) este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire”, a precizat acesta în legătură cu redeschiderea școlilor.

Evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică

Cîțu a spus că marți autoritățile vor avea toate informaţiile privind evoluția cazurilor de COVID-19 în România, iar pe baza acestora vor lua decizia privind redeschiderea școlilor.
  • „Nu pot să mă antepronunţ. Până mâine vom avea mai multe informaţii. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou.
  • Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Cîţu.
„Ne concentrăm atenția pentru redeschiderea școlilor. În eventualitatea unei decicii favorabile mâine, aceasta va fi confirmată prin hotărâre a CNSU și apoi ordin al ministrului Educației”, a spus Cîmpeanu.
Ministrul Educației a precizat că vor fi 4 situații în care va fi posibil în continuare scenariul hibrid, dacă vor fi redeschise școlile.
Ce înseamnă că o localitate se află în scenariul verde, galben sau roșu?
  • Scenariul verde – rata de infectare între 0 și 1,5 la mia de locuitori
  • Scenariul galben – rata de infectare între 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori
  • Scenariul roșu – rată de infectare peste 3

Conform datelor transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică, Timiş rămâne singurul judeţ în scenariul roşu, incidenţa cazurilor menţinându-se la acelaşi nivel ca în ziua precedentă – 3,2 cazuri la mia de locuitori.

Municipiul Bucureşti se menţine în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, după ce duminică a înregistrat 1,97 cazuri la mia de locuitori, în scădere uşoară faţă de ziua anterioară, când au fost 2,01.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati