Unde poți dona cărți în București | Sute de cărți au fost donate deja pentru Centrul Educațional de la Mănăstirea Vălenii de Munte. Campania continuă!

0
347

Prima bibliotecă socială din anul 2021 din campania Dăruiește o lume de basm a fost creată de Asociațiile KinetoBebe și EMOVERE la Centru Educațional de la Mănăstirea Vălenii de Munte. Este biblioteca socială 17 din acest proiect, care a ajuns până acum la copiii care au nevoie de carte în sate, școli, spitale sau centre sociale.

Dacă vrei și tu să donezi cărți trebuie să știi că există în Capitală trei centre de colectare pentru campania ”Dăruiește o lume de basm”. Vezi mai jos adresele complete!

Biblioteca donată va fi elementul central al acestui centru educațional creat de preotul Rafael Tănase, împreună cu reprezentanții Fundației World Vision România, pentru a ajuta copiii care au nevoie de sprijin în educație, care sunt defavorizați și nu au acces la carte.

„Dacă pandemia ne-a încetinit anul trecut ritmul în care ajungeam cu cărți la copiii care au nevoie de ajutor, de acces la carte și educație, în 2021 ne-am propus să facem cât mai des biblioteci acolo unde este nevoie. De aceea facem un apel către edituri, companii care pot să ne doneze cărți noi și către părinți care pot să aleagă cărți de care nu mai au nevoie și să le aducă la centrele noastre de colectare. Noi le transformăm în biblioteci apreciate de copii.” declară Raluca Chișu (Asociația KinetoBebe) și Monica Popescu, inițiatoarea campaniei.

Cărțile noi din această bibliotecă socială au fost primite în dar de la partenerii campaniei: 4Colours, Editura NEMI, Humanitas Junior, Editura NICULESCU, Editura Litera, Editura RAO. Alături de aceste cărți au fost donate multe cărți clasice, în stare bună, primite de la persoane fizice, prieteni ai campaniei. Proiectul Dăruiește o lume de basm este o inițiativă lansată în decembrie 2018 de  Asociația Kineto Bebe și Asociația EMOVERE, cu susținerea Itsy Bitsy FM, 4 Colours și Opera Comică pentru Copii.

Vrei să donezi cărți? Iată unde le poți aduce în Capitală

Donează și tu cărți în stare bună la orice centru de colectare pentru campania Dăruiește o lume de basm:
1. Centrul KinetoBebe Moșilor –  Calea Moșilor nr. 158, Sector 2
2. Centrul KinetoBebe Nord –  Intrarea Catedrei nr. 2, Sector 1
3. Centrul KinetoBebe Sud – Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4

Cu sprijinul publicului și al companiilor generoase au fost create până acum 17 biblioteci sociale la: școala de la Ștefăneștii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Argeș, la Colegiului Gimnazial Basarab I și la singurul Club de Lectură din acest oraș, la centrul Focus din Constanța, la Centrul Generații coordonat de Fundația Regală Margareta a României, la Hero After School Clinceni, la Casă Bună din Ferentari, la Boghești Vrancea, la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București, la Spitalul de psihiatrie „Eftimie Diamandescu, la Primăria din comună Grădinari și la centrul Centrul educațional social Sfinții Petru și Pavel din Medgidia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.