Cîțu, despre redeschiderea școlilor din 8 februarie: Nu avem o îmbunătățire fantastică a situației epidemiologice

0
Foto: gov.ro
Premierul Florin Cîţu spune că marţi, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, va fi luată decizia cu privire la redeschiderea școlilor din 8 februarie, iar până atunci nu se poate „antepronunța”.
„Din ce vedem, evoluţia (epidemiologică -n.r.) este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire”, a precizat acesta în legătură cu redeschiderea școlilor.

Evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică

Cîțu a spus că marți autoritățile vor avea toate informaţiile privind evoluția cazurilor de COVID-19 în România, iar pe baza acestora vor lua decizia privind redeschiderea școlilor.
  • „Nu pot să mă antepronunţ. Până mâine vom avea mai multe informaţii. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou.
  • Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Cîţu.
„Ne concentrăm atenția pentru redeschiderea școlilor. În eventualitatea unei decicii favorabile mâine, aceasta va fi confirmată prin hotărâre a CNSU și apoi ordin al ministrului Educației”, a spus Cîmpeanu.
Ministrul Educației a precizat că vor fi 4 situații în care va fi posibil în continuare scenariul hibrid, dacă vor fi redeschise școlile.
Ce înseamnă că o localitate se află în scenariul verde, galben sau roșu?
  • Scenariul verde – rata de infectare între 0 și 1,5 la mia de locuitori
  • Scenariul galben – rata de infectare între 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori
  • Scenariul roșu – rată de infectare peste 3

Conform datelor transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică, Timiş rămâne singurul judeţ în scenariul roşu, incidenţa cazurilor menţinându-se la acelaşi nivel ca în ziua precedentă – 3,2 cazuri la mia de locuitori.

Municipiul Bucureşti se menţine în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, după ce duminică a înregistrat 1,97 cazuri la mia de locuitori, în scădere uşoară faţă de ziua anterioară, când au fost 2,01.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version