Cîțu: Începem cu o perioadă de 6 luni/2% din PIB pentru criza de coronavirus

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat marți seară, că această criză generată de pandemia de coronavirus ar putea dura cel puțin șase luni, afirmând că vrea ca România să aibă finanțare pentru această perioadă.

„Începem cu o perioadă de şase luni. Eu, personal, mă uit până în vară să fim într-o perioadă dificilă. Şi după aceea vedem ce se mai întâmplă.(…) Aşa cum m-am pregătit şi la începutul anului pentru o perioadă dificilă, nu ştiam că se întâmplă această nenorocire, dar vreau să fiu sigur că avem finanţare, lichidităţi, că suntem ok până în vară. (…) În acest moment, da, lucrurile nu arată bine pe termen scurt, dar dacă trecem peste un vârf din aprilie s-ar putea să avem o situaţie mai bună prin mai, iunie, iulie,” a declarat Florin Cîţu, la Digi 24.

Impactul pachetului de măsuri pregătit pentru susţinerea economiei României va fi de aproape 2% din PIB.

„Avem un pachet de măsuri care se definitivează şi cred că va fi un pachet substanţial pentru România, aproape 2% din PIB, dacă luăm toate măsurile pe trei luni. Acesta va fi impactul în economie. Nu suntem Germania, Spania sau Franţa, dar pentru România un 2% impact în trei luni de zile cred că este substanţial şi sperăm să ajute companiile să treacă peste această perioadă. Sunt mai multe forme: şomaj tehnic, garanţii pentru linii de credit, chiar şi forme de amânare a impozitului pe venit pe o perioadă de două luni de zile pentru anumite companii. Deci, avem mai multe instrumente pe care le vom aproba mâine (miercuri n.r.) în şedinţa de Guvern”, a precizat ministrul Finanțelor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati