Ciucă, la Iași: apel la calm și la soluții

1
91
Foto: Facebook / Nicolae Ciuca

Prezent la Iași, la vizitarea Terminalului 4 al Aeroportului, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut în discursul său un apel la calm și respect pentru manifestațiile de Ziua Principatelor Unite, de mâine, având în vedere că partidul AUR și-a anunțat deja intenția pentru proteste.

,,Să dea Dumnezeu să avem o zi a Unirii în liniște și fac apel la toată lumea că așa cum stăm astăzi în liniște și ne ascultăm unii pe alții, tot la fel va trebui ca și mâine, și poimâine și de aici înainte, în liniște, să putem să ne bucurăm de ceea ce ne-au lăsat înaintașii noștri și să construim pentru copiii noștri o Românie așezată într-o regiune cu destul de multă vâltoare, dar pe care numai prin echilibru, prin asumarea noastră a tuturor, vom putea să o ducem mai departe.”, a declarat Nicolae Ciucă, la Iași.

În cadrul aceluiași discurs, președintele Senatului a vorbit și despre nemulțumirile fermierilor și transportatorilor și a susținut necesitatea găsirii unor soluții concrete care să valorifice statutul României de țară membră NATO și UE:

,,Avem fermierii care protestează, avem transportatorii care protestează și trebuie să-i înțelegem și trebuie să preluăm de la ei mesajele prin care să rezolvăm aceste probleme, atât în țară, cât și la nivelul Uniunii Europene. În același timp, trebuie să vedem că doar prin dialog, doar prin soluții pe care le identificăm împreună, doar prin contribuția fiecăruia dintre noi putem cu adevărat să beneficiem de tot ceea ce a însemnat și înseamnă pentru noi statutul de țară membră NATO, țară membră a Uniunii Europene.”

Sursa: ecopolitic.ro

1 COMENTARIU

 1. Motto:
  „Sunt generali și coloneli , care până la război nu s-au distins afară din cale în cazarmă și nici afară din cazarmă, iar în război au făcut onorabil puținul pe care l-au putut. […]
  Scoși la pensie , acești oameni cumsecade și-au descoperit adevăratele lor însușiri de declin.
  Niciunul nu se mulțumește să fie pensionar și fiecare vrea să fie de o sută de ori peste ceea ce poate și nu.[…] Spectacolul acestor oameni de ispravă,care se învârtesc de zece ani prin toate bugetele și n-au fost în stare să realizeze decât începuturi de vorbe și fragmente de intenții încă neformulate, e dăunător . Domnule general ! Domnule colonel ! Vă roagă publicul , stăruitor – slăbiți-l cu competința.
  (Tudor Arghezi- COMPETINTELE UNIVERSALE, în „Bilete de Papagal”, 20 octombrie, 1928)

  Orice asemanare cu personaje reale e pur intamplatoare. Nu și in cazul „liberalului” Nicolae Ciucă. Acesta a nimerit ca orbul în Brăila în fruntea PNL fără să aibă nici o calitate politică după cum singur a recunoscut la Congresul extraordinar al PNL, din 10 aprilie 2022. Nicolae Ciucă a primit o derogare de la statulul PNL pentru a putea candida la functia de presedinte al PNL. El nu avea vechimea în partid cerută de statut. Generalul în rezervă, fost șef de Statul Major, participant la războiul din Afganistan, fost ministru al Apărării.
  Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
  – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
  – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
  – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.
  Fostul premier Nicolae Ciucă, general in rezerva a încasat anul trecut o pensie specială militară de 221.616 lei. Astfel, Ciucă a încasat anul trecut câte 18.468 lei lunar de la Ministerul Apărării, adică peste 3.700 de euro, doar din pensia specială. La acest venit s-a adăugat salariul de premier de 185.676 lei, adică 15.473 lei (circa 3.150 euro).
  Și soția lui Nicolae Ciucă încasează pensie specială de militar de la Ministerul Apărării, care s-a ridicat anul trecut la 61.680 lei.
  Asadar, locul lui Nicolae Ciucă nu e in politică ci mai degrabă in altă parte unde să-si vadă linistit de viata de pensionar. De altfel, Tudor Arghezi în încheierea articolului COMPETINTELE UNIVERSALE, apărut în publicatia „Bilete de Papagal”, din 20 octombrie, 1928, sugera următoarele: „Domnule general, nițică bunăvoință. Viața poate fi încă dezmierdătoare. Un hârleț, o greblă și o stropitoare nu costă prea mult ; vă putem recomanda un magazin , unde se vinde ieftin un model ca pentru copii. E cât se poate de plăcut- zgâriați fără să vă aplecați prea mult , câte puțin , pământul și semănați conopide. Va ieși măcar pătrunjel și tot e un rezultat; plecând, vedeți , dincolo nu iese nimic și dincolo împiedicați lumea să muncească și să-și păstreze un rezultat cultural – demnitatea.”
  (Vezi si: https://www.cotidianul.ro/domnu-presedinte-ia-uitati-cum-miroase-patrunjel-adevarat/)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.