Ciucu: Avem 9 stații prin care măsurăm calitatea aerului în Sectorul 6, dar până acum informația nu a fost publică

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu spune că a descoperit că în sector sunt deja 9 stații prin care se măsoară calitatea aerului, dar până acum informația nu a fost publică. Ciucu a postat, pe Facebook, și un link către aceste stații.

„O public eu acum, ca să monitorizăm împreună ce aer respirăm. Dați mai departe ca să se știe!

În ceea ce privește protocolul de colaborare dintre Primăria Capitalei, Garda de Mediu și primăriile de sector, anunțat de către Primarul General, conform căruia de la 1 februarie, în fiecare sector vor funcționa echipe mixte formate din câte 4 comisari de la Garda de Mediu și 4 polițiști locali, PS6 va suplimenta numărul de polițiști dedicat acestei acțiuni și va pune la dispoziția acestor echipe două stații mobile de măsurare a calității aerului.

P.S. as vrea să ajut sau să dezvoltăm în Sectorul 6 proiecte de tip “citizen science” prin care să avem sute de stații de monitorizare a calității aerului. Eu am una la fostul meu birou, merge, tehnologia azi este ieftină! Dacă sțiți voluntari care se ocupa de asta sau care ar vrea sa-si asume un astfel de proiect, cu sprijinul meu, aduceti-i aici (nu la mesaje pe privat ca nu le citesc, din lipsa de timp).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati