Ciucu: Sunt atacat pe anumite grupuri politice pentru că vreau să scot mizeria de pe străzi

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, povestește pe pagina lui de Facebook despre „cum stau lucrurile cu ghenele îngropate” și cum „unii cred că este vreun hatâr de-al meu”.

„Sunt atacat pe anumite grupuri politice pentru că vreau să scot mizeria de pe străzile Sectorului 6, să scăpăm de mirosuri și șobolani. 

Este unul dintre cele mai grele proiecte de infrastructură asumat după Revoluție de către o primărie din București. Vă explic complexitatea și  subliniez câteva lucruri:

1. Scopul este să DEVIEM CÂT MAI MULT de la groapă.  

a.  Pentru ca depozitarea ne costă enorm, zeci de milioane de lei pe an (banii dvs!!!)!

b. Taxele de mediu (guvernamentale) ne costă enorm, alte zeci de milioane de lei pe an (banii dvs!!!)! 

c. Comisia Europeană va deschide procedură de infrigement României, pentru București, și vom plăti amenzi enorme ca țară că nu avem un sistem integrat al deșeurilor (banii tuturor romanilor!!!).  

2. Sortarea fără precolectare selectivă este imposibilă. 

a. Vom construi o stație de sortare si una de compost. 

3. Despre context: 

a. suntem de râsul lumii, foarte multe orașe din țară deja au implementat cu SUCCES proiecte asemănătoare. Suntem CAPITALA, dar suntem ultimii. Sectorul 6 va fi primul din București care va avea un sistem de precolectare pe 4 fracții. 

b. Am muncit enorm!! Fiecare punct de precolectare separată a avut nevoie de cca. 10 avize și autorizații de la cca. 10 instituții.  ÎNMULȚIȚI CU 1000 GHENE. ZECE MII DE ACTE!!! 

4. Despre locații.

a. Nici nu va imaginați cât de greu a fost sa găsim locații în cartierele noastre dense cu retele RADET, DISTRIGAZ, ELCEN, APA NOVA etc!!! Pentru fiecare dintre locații am făcut măsurători peste măsurătoril și le-am mutat de mai multe ori. Si trebuie sa fie și la o anumită distanță de blocuri… Un coșmar! Dar am găsit soluții!

b. Unii oameni se plâng (pe bună dreptate) ca mai anulam (nu întodeauna) cca. 1 – 3 locuri de parcare. Relocam rapid, și unde nu reușim pe moment, rămânem și legătură cu oamenii și continuăm sa căutăm.  Înțeleg disconfortul personal, dar va rog înțelegeți și dumneavoastră binele public! Ca idee, din 358 de persoane afectate, 289 au fost relocate. Adica, le-am gasit loc de parcare in alta parte. Vom gasi solutii si pentru restul de 69 

5. Despre finanțare. 

a. Am accesat bani europeni, Sectorul 6, noi cu toții, dumneavoastră, nu plătim nimic. 

Chestia ca nu mă mai votează unul sau altul ca a pierdut pe moment locul de parcare… Ce sa va răspund? Eu am venit primar SĂ FAC CEEA CE TREBUIE nu să fiu primar pe viață. Așa că primul în fața căruia răspund sunt eu, cu propria mea conștiință, că mă votați sau nu , pentru mine este secundar. 

ȘI FAC CE TREBUIE: Unul dintre cele mai grele proiecte din orașul acesta, pe bani europeni, sa ne civilizăm și să nu mai aruncam banii la groapa de gunoi și taxe guvernamentale!!

P.S. Poza am pus-o ca sa vă atrag atenția.  Sunt la sală, am venit sa fac sport, dar am văzut atacuri politice pe Facebook și m-am apucat de scris acest mesaj cu speranța că va ajunge la cât mai mulți dintre dumneavoastră! În timpul meu liber, mintea tot la muncă îmi stă”, a povestit primarul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati