Claudiu Târziu, despre gestul violent al lui George Simion din Parlament: „A fost o ieșire mai nervoasă explicabilă”

Co-preşedintele AUR, Claudiu Târziu, care împarte cu George Simion funcţia de conducere a Alianţei, justifică gestul violent al lui Simion de la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, arătând că Simion „şi-a ieşit puţin din fire”.

Întrebat duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă liderii AUR cred că oamenii i-au votat pentru a fi huligani în Parlamentul României, copreşedintele formaţiunii, Claudiu Târziu, respinge ideea conform căreia atitudinea lui George Simion din Parlamentul României ar fi una reprobabilă, scrie ziare.com.

„Nu aş califica drept un act de huliganism, în niciun caz. A fost, într-adevăr, o ieşire mai nervoasă, dar explicabilă prin tensiunea care există în societate cu privire la scumpirile astea exorbitante la energie şi nu doar la energie, facturile cresc la toate cele, de la alimentele de bază până la utilităţi, şi tensiunea aceasta o resimţim şi noi tot cu acuitate din ce în ce mai pronunţată şi de aceea, atunci când vedem că guvernanţii, în loc să dea răspunsuri şi să găsească soluţii şi să rezolve problemele, ne tratează pe toţi cu aroganţă şi cu dispreţ, dând dovadă şi de incompetenţă, şi de lipsă de empatie şi de preocupare minimă pentru a-şi duce mandatele la bun sfârşit, mandatele care le-au fost dat prin votul Parlamentului”, a justificat Claudiu Târziu gestul făcut de colegul său, George Simion.

Întrebat dacă el condamnă gestul lui Simion, co-preşedintele AUR a explicat că el este o persoană non-violentă.

„Sunt convins că nici George nu este adeptul violenţei. Şi-a ieşit puţin din fire, a şi recunoscut asta, şi-a cerut scuze tuturor pentru această, ieşire, şi-a dat seama că nu e ceea ce trebuie. Este foarte periculos să dăm curs unei spirale a violenţei care nu ştim unde va duce şi dacă noi dăm dovadă de agresivitate în Parlament, s-ar putea ca această agresivitate să fie copiată şi în societate şi nu e cazul să se întâmple aşa ceva”, adaugă co-preşedintele AUR.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati