Clinceniul primește un împrumut de urgență de la CJ Ilfov

Consilierii județeni din Ilfov au fost chemați, vineri, în ședință extraordinară pentru a aproba un împrumut de urgență pentru Clinceni. Comuna a rămas în beznă după ce nu a achitat facturi de electricitate de aproape 400.000 de lei. În 2022, 10% din bugetul comunei a fost cheltuit pe modernizarea stadionului Academicei Clinceni. În plus, fiecare locuitor al comunei plătește, lunar, o taxă de 5,5 lei pentru a sprijini același club sportiv, potrivit Buletin de Bucuresti.

În 2022, primăria Clinceni a mai primit ajutor de la Consiliul Județean Ilfov. 1 milion de lei pentru sprijinul activității sportive. În același an, echipa de fotbal Academica Clinceni a părăsit competițiile sportive din cauza problemelor financiare.

Clinceniul e în beznă

Având în vedere că UAT comuna Clinceni a fost deconectată de la serviciile de energie electrică, vă rugăm să ne sprijiniți cu suma de 395.027 de lei, necesară pentru achitarea facturilor restante”, potrivit unei adrese a UAT Clinceni.

Așa sună adresa pe care Primăria Clinceni a trimis-o Consiliului Județean Ilfov. Atașat, factura de electricitate rămasă neachitată. Cei 395.027 de lei reprezintă energia electrică consumată în aproape tot anul 2022.

Consilierii județeni au fost chemați de urgență, într-o ședință extraordinară deîndată, și au aprobat împrumutul care va face lumina în Clinceni. Banii vin din fondul de rezervă bugetară constituit de CJ Ilfov și trebuie returnați până la sfârșitul anului.

Totul pentru stadion

Ambiția Clinceniului de a avea echipa de fotbal de primă ligă a depășit puterea financiară a comunei. În 2021 a început modernizarea stadionului pe care evolua Academica Clinceni și care a costat, după cum arată cifrele de pe site-ul Primăriei, în jur de 4 milioane de lei.

1,1 milioane de lei au fost cheltuiți pentru acest proiect în 2021 iar 3 milioane de lei în 2022. Cum bugetul comunei Clinceni în 2022 a fost de 29,7 milioane de lei, înseamnă că 10% au fost investiți în modernizarea stadionului. În execuția bugetară din 2022, cheltuielile cu iluminatul public în comuna Clinceni au fost de aproape 367.000 de lei.

Ca să poată finaliza lucrările la stadion, Primăria Clinceni a cerut ajutor Consiliului Județean în 2021. Și l-a primit. 5 milioane de lei pentru instalația de nocturnă.

În 2022, același consiliu a mai alocat din bugetul județului 1 milion de lei, în două tranșe, pentru a sprijini sportul din Clinceni și clubul Academica Clinceni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati