Clinica de Stomatologie din Sectorul 4 se deschide din 17 iunie

Clinica de Stomatologie din Sectorul 4 se deschide din 17 iunie. Anunţul a fost făcut de către primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la locația din Şoseaua Olteniţei nr. 9.

Unitatea medicală care va fi operaţionalizată de către Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şu UMF „Carol Davila” va oferi tratamente stomatologice pacienţilor de toate vârstele din tot Bucureştiul, dar şi locuri de muncă pentru personalul medical din sistemul public de sănătate.

„Deschidem Clinica de Stomatologie pe 17 iunie, iar aceasta va fi locul în care comunitatea noastră atinge două obiective importante. În primul rând, oamenii din Sectorul 4 vor avea acces la un centru de tratament amenajat la standarde occidentale, iar apoi, discutăm despre o evoluţie importantă la nivelul învăţământului medical românesc.

Pentru acest lucru, a fost nevoie de un efort conjugat, de oameni inimoşi, de o echipă guvernamentală, dar şi de ajutor substanţial de la Parlament. Aşa am reuşit să avem rezultate şi mă gândesc, în primul rând, la UPU Bagdasar-Arseni, la Centrul de Arşi de la acelaşi spital, dar şi la viitoarea maternitate de la Spitalul Sf. Ioan, la clădirea Zerlendi a Institutului Marius Nasta, dar şi la modulul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială pe care urmează să îl construim. Aici, la Spitalul de Stomatologie vor veni, într-o primă etapă, angajaţii UMF Carol Davila, iar în a doua etapă, vom angaja personal medical.

Vom crea locuri de muncă în condiţii occidentale, pentru un număr mare de profesionişti. De la 1 septembrie, vom derula mai multe programe sociale, prin care vom putea sa acordăm o serie de tratamente gratuite, prin intermediul unei comisii medicale, astfel că ne vom adresa atât persoanelor active, cât şi seniorilor. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile, fapt pentru care le mulţumesc tuturor partenerilor noştri, tuturor celor care au muncit pentru ca acest obiectiv să fie realizat”, a declarat Daniel Băluţă.

Cel mai nou şi mai modern spital de stomatologie din România este situat pe Şoseaua Olteniţei nr. 9 şi dispune de 65 de cabinete medicale, săli de aşteptare, sală de operaţie, toate dotate cu aparatură ultramodernă. Valoarea acestei investiţii este de 60 de milioane de lei, 40 de milioane a costat construcţia, iar alte 20 de milioane dotările acesteia.

„Îl felicit pe doctorul Băluţă pentru reuşita acestui proiect. Este un prim pas dintr-o zonă de asistenţă stomatologică, pentru că o să urmeze şi un spital, şi este un lucru foarte important pentru că Stomatologia nu a beneficiat de investiţii din zona publică. Este foarte important pentru că avem acum un centru de pregătire de cel mai înalt nivel, în care studenţii, rezidenţii pot să înveţe direct la pacient, împreună cu cadrele didactice care îi îndrumă. E clar că e o gândire, o viziune de dezvoltare a Sectorului 4 pe segmentul de sănătate. În Sectorul 4 discutăm şi de o nouă maternitate, care să înlocuiască actuala maternitate Bucur, care este complet nefuncţională, iar Institutul Marius Nasta va beneficia de o nouă secţie, care nu este departe de aici”, a declarat Alexandru Rafila.

Prezentă la eveniment, senatoarea Gabriela Firea a rememorat eforturile depuse în trecut de primarul Daniel Băluţă pentru a identifica surse de finanţare care să asigure continuarea construcţiei spitalului.

„Am răspuns prezent atunci când colegul meu, Daniel Băluţă, m-a contactat şi mi-a spus că mai este nevoie de finanţare în continuare pentru finalizarea amenajării acestui Spital de Stomatologie şi împreună cu ai mei colegi parlamentari am scris, noaptea târziu, un amendament la bugetul de stat, ne-am prezentat a doua zi în comisii, l-am susţinut, am convins şi alţi colegi din Parlament să voteze şi am reuşit să contribuim, aşadar, cu o sumă consistentă la finalizarea acestei investiţii în sănătate”, a declarat Gabriela Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati