„Close”, la „Cinema în aer liber” în Parcul Titan

Cea de-a treia seară de „Cinema în aer liber” (17 august, ora 21.00) aduce pe marele ecran din Parcul Titan emoționantul film „Close”. Drama belgiană provoacă publicul la o întoarcere în timp la perioada copilăriei și a adolescenței.

Léo şi Rémi au 13 ani și sunt prieteni de când se știu. Împart totul împreună, sunt nedespărțiți, iar viața lor este o continuă joacă și bucurie. Însă relația lor de prietenie se schimbă brusc când cei doi trec la o școală gimnazială și sunt nevoiți să se adapteze unui mediu nou. O legătură profundă care se rupe brusc, tragic și care îl forțează pe Léo să înţeleagă cu ce a greşit.

Critica de specialitate rezonează cu publicul

Pelicula este scrisă și regizată de Lukas Dhont, considerat noul copil teribil al cinematografiei europene. A fost premiată cu Grand Prix la Cannes, nominalizată la Globurile de Aur și la Oscar, la categoria „Cel mai bun film internațional”.

Accesul la eveniment

Bucureștenii pot urmări proiecția pe Insula Artelor din Parcul Titan. Ajungi acolo intrând în parc dinspre bulevardul Liviu Rebreanu, punct de reper Globul pământesc. Accesul publicului la proiecțiile cinematografice este liber, în limita locurilor disponibile în spațiul de eveniment.

Calitatea proiecției, similară celei din marile săli de cinema

Deși proiectat pe o insulă din parc, sub cerul liber, filmul va putea fi vizionat în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene, în condiții de siguranță și distanțare socială.

Pelicula va fi adusă în fața publicului utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m2.

„Cinema în aer liber” este organizat de Primăria Sectorului 3 în perioada 15 august-10 septembrie pe Insula Artelor din Parcul Titan. Accesul la proiecții este liber, iar detalii despre filme și programul complet vor putea fi găsite pe www.primarie3.ro și www.cinemainaerliber.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati