Clotilde Armand a câștigat definitiv procesul cu Romprest

0
Foto: Facebook / Clotilde Armand
Curtea de Apel București a respins definitiv luni, 15 martie, ca nefondată, ordonanta presedintiala introdusă de compania Romprest împotriva Consiliului Local al Sectorului 1, Primăriei Sectorului 1 și a primarului Clotilde Armand (USR-PLUS), caz care are legătură cu colectarea gunoaielor de pe spatiul public.
Curtea de Apel București a respins astăzi ca nefondată ordonanța președințială introdusă de compania Romprest împotriva Primăriei Sectorului 1, a Consiliului Local Sector 1 și a primarului Sectorului 1. Decizia este definitivă.
„Având în vedere principiile în considerarea cărora se organizează și funcționează serviciul de salubrizare, reglementate prin art. 3 lit. a, c, d, e din Legea serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006, respectiv protecția sănătății populației, responsabilitatea față de cetățeni, conservarea și protecția mediului înconjurător, asigurarea calității și continuității serviciului, precum și regula instituită prin dispozițiile art. 8 alin. 3 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, conform căreia principiul libertății contractuale este subordonat principiului priorității interesului public:
– instanța apreciază că nu se poate reține în favoarea reclamantei (Romprest) aparența dreptului de a i se asigura exclusivitatea prestării serviciului de salubrizare pe aria administrativă a Sectorului 1, atunci când exercitarea dreptului contractual de limitare a activității poate aduce atingere interesului comunității în favoarea căreia este prestat serviciul de salubrizare, situație incidenta în cauză”, potrivit unui comunicat al Tribunalului București.

Criza gunoaielor

Intreaga poveste a inceput imediat dupa alegerile locale, la finalul anului 2020. Clotilde Armand, noul primar, a afirmat ca este nemultumita de sumele mari de bani pe care Sectorul 1 le plateste companiei Romprest, in baza unui contract semnat in 2008.

Asa ca s-a ajuns la o criza, iar firma a refuzat sa mai ridice gunoiul stradal necontrolat, daca nu-i erau achitate mai multe datorii (aproximativ 100 de milioane de lei), acumulate din mandatul fostului primar PSD, Daniel Tudorache, scrie ziare.com.

In aceasta situatie, primarul a contractat serviciile unei alte firme de salubritate sa stranga gunoiul pe care Romprest nu mai voia sa-l ridice, chiar daca compania avea exclusivitate.

În data de 22 decembrie 2020, Romprest a introdus la Tribunalul Bucuresti ordonanta presedintiala, proces care se judeca cu rapiditate. Concret, compania cerea judecatorilor trei lucruri:
  • – Sa oblige Primaria si Consiliul Local, prin intermediul primarului Clotilde Armand, sa respecte contractul incheiat in 2008, de prestare a serviciilor de salubritate, partea in care Romprest avea exclusivitate pe raza Sectorului 1.
  • – Sa fie respectate termenele de plata ale serviciilor, conform dispozitiilor contractului de prestari servicii.
  • – Sa o oblige pe Clotilde Armand sa mai difuzeze pe canalele media – televiziune, presa scrisa sau online, retele de scializare etc. – afirmatii „defaimatoare privind imaginea, numele, activitatea, stadiul relatiei contractuale si/sau orice infomatii sau documente ce fac parte din fondul de comert al subscrisei (cu exceptia celor care se circumscriu definitiei de „infomatie publica”).”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version