Clotilde Armand acuză PSD-PNL că nu a votat bugetul Sectorului 1 pe 2023: ”Două luni coaliţia se răzbună pe comunitate”

0
292
sursa foto: Facebook - Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, acuză PSD şi PNL de faptul că sectorul nu are încă aprobat bugetul, astfel încât nu mai sunt fonduri pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a căminelor pentru bătrâni.

 • ”PSD-PNL se răzbună pe comunitate”, afirmă edilul, care a convocat o nouă şedinţă miercuri, de la ora 12.00, despre care afirmă că este a zecea şedinţă când bugetul pentru anul 2023 este pe ordinea de zi a Consiliuliui Local Sector 1 pentru a fi dezbătut şi votat.

”Plata burselor şcolare, plăţile utilităţilor către şcoli, finanţarea celui mai important spital de urgenţă din ţară şi a celui mai mare spital de copii din România precum şi indemnizaţiile pentru însoţitorii persoanelor cu handicap vor fi stopate din cauza neaprobării bugetului local al Sectorului 1 pentru anul 2023”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat de îndată, miercuri, începând cu ora 12.00, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sector 1. Este a zecea şedinţă când bugetul pentru anul 2023 este pe ordinea de zi a Consiliuliui Local Sector 1 pentru a fi dezbătut şi votat.

“Două luni coaliţia PSD-PNL se răzbună pe comunitate. Este foarte grav ce se întâmplă, pentru că aici nu este vorba despre mine, ci despre bugetul comunităţii din Sectorul 1. Dacă nu votează astăzi bugetul consilierii PNLPSD sunt direct responsabili pentru că nu vom mai avea fonduri să plătim cele 3.100 de indemnizaţii pentru însoţitorii persoanelor cu handicap sau pe cei 360 de asistenţi care au grijă de persoanele cu handicap. Nu mai avem fonduri pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a căminelor pentru persoane vârstnice. Nu vom mai putea plăti burselor şcolare, plăţile utilităţilor către şcoli, finanţarea celui mai important spital de urgenţă din ţară şi a celui mai mare spital de copii din România. Astăzi este a zecea încercare de a trece Bugetul Sectorului 1 pentru anul 2023,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Direcţia Management Economic din Primăria Sectorului 1 atrage atenţia asupra situaţiei grave în care se află administraţia locală Sectorului 1 din cauza nevotării bugetului.

Conform sursei citate, dacă nu este votat rapid proiectul de buget vor fi suspendate:

 • plata cheltuielilor pentru învăţământul de masă;
 • plata cheltuielilor pentru învăţământul special;
 • plata burselor pentru învăţământul de masă;
 • plata burselor pentru învăţământul special de stat;
 • plata drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare;
 • plata stimulentelor educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate;
 • plata drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă;
 • plata drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul special;
 • plata învăţământului particular şi confesional, acreditate;
 • finanţarea căminelor pentru persoane vârstnice;
 • finanţarea „Programului pentru şcoli al României”, potrivit HG nr. 1007/2022 pentru acordarea gratuită de fructe şi legume proaspete, de lapte de consum şi produse lactate, de produse de panificaţie în anul şcolar 2022-2023;
 • finanţarea sistemului de protecţie a copilului;
 • finanţarea centrelor de zi şi a centrelor rezidenţiale pentru personae adulte cu handicap;
 • finanţarea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii Şcolii gimnaziale nr. 178, conform Ordinului Ministrului Educaţiei nr. 5369/2022.

“Anul trecut au făcut la fel cu votarea bugetului şi ne-au întârziat nejustificat 2 luni. Au blocat investiţiile şi tot ce vrem să facem bun pentru comunitate. Au blocat asfaltările de drumui sau programul de termoficare de la soare (un program de vreo 800 milioane lei blocat de aceşti inconştienţi). Gândiţi-vă bine la ce aţi ales şi ce veţi alege în viitor,” a mai afirmat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.