Clotilde Armand anunță 10 platforme de colectare selectivă pe patru fracții în Cartierul Pajura

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a prezentat, în cadrul emisiunii „Interviurile lui Vitalie”, stadiul proiectului de construire a unui sistem integrat de colectare selectivă a deşeurilor pe patru fracţii.

Edilul a vorbit şi despre curăţenia din Sectorul 1 şi despre relaţia contractuală cu Compania Romprest Service S.A.: „Am reuşit să reducem factura de salubrizare de la 300 de milioane lei, cât a facturat firma în 2020, la 125 de milioane de lei.”

„Am demarat procedurile pentru construirea unui sistem integrat de colectare selectivă. Am identificat deja 1.973 de locaţii în Sectorul 1 unde vor fi montate platforme de colectare selectivă în patru fracţii. Pentru început, în cadrul unui proiect pilot se vor amenaja 10 astfel de platforme în Cartierul Pajura. În aproximativ o lună o să avem instalaţiile pentru acest proiect pilot,” a declarat primarul Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 va achiziţiona 2.000 de compostoare monobloc

Pentru locuitorii de la case, Primăria Sectorului 1 va achiziţiona 2.000 de compostoare monobloc care vor transforma deşeurile menajere în compost. Compostoarele au aceleaşi specificaţii tehnice şi vor fi distribuite în ordinea solicitărilor de înscriere în proiect.

„Vom distribui un număr de 2.000 de compostoare către locuitorii de la case, pentru ca materia primă să fie compostată în curte. În acest moment ne aflăm în etapa de întocmire a documentaţiei pentru achiziţie”.

Locuitorii Sectorului 1 vor avea la dispozitie puncte de colectare smart

În plus, Primăria Sectorului 1 va demara procedurile pentru amenajarea a minimum cinci puncte de colectare smart în care locuitorii Sectorului 1 pot duce voluntar deşeurile voluminoase care nu se depozitează în pubele: saltele, mobilă, deşeuri din construcţii şi demolări, deşeuri textile, deşeuri electrice şi electrocasnice, uleiuri uzate, anvelope, sticlă de geam, deşeuri periculoase (vopseluri, solvenţi). Primul punct de colectare cu suprafaţă de aproximativ 1.450 mp va fi amenajat pe platforma Odăi, locaţie ce aparţine Administraţiei Domeniului Public Sector 1.

„Am redus cheltuielile cu salubrizarea de la 300 de milioane lei la 125 de milioane de lei”

Primarul Clotilde Armand a vorbit şi despre curăţenia din Sectorul 1 şi despre relaţia contractuală cu Compania Romprest Service S.A.

„Mizeria din Bucureşti este o problemă pe care am moştenit-o de la vechea administraţie şi din cauza căreia suferim cu toţii. Luptăm cu o firmă care are un contract pe 25 de ani, o firmă adusă de nişte politicieni, o societate care era atât de puternică, încât toată lumea îmi spunea: ‘cu gunoierii nu te lupţi, vei pierde’. Eu spun altfel, cu oamenii cinstiţi nu te pui, pentru că binele învinge mereu. În această perioadă am dus lupte atât cu această firmă, cât şi cu neputinţa statului. Am reuşit să reducem factura de salubrizare de la 300 de milioane lei, cât a facturat firma în 2020, la 125 de milioane de lei. Este o diferenţă semnificativă pe care o ducem în investiţii,” a mai precizat edilul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati