Clotilde Armand: Betonarea din grădina Vilei Filipescu-Brâncoveanu, sistată de instanţă

Şantierul din curtea sediului central al PNL a fost sistat de instanţă, a anunţat, luni, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a acuzat Prefectura Capitalei şi Inspectoratul de Stat în Construcţii că nu şi-au făcut treaba în acest caz.

„Judecătorii au oprit betonarea din Aleea Modrogan nr. 1A, grădina Vilei Filipescu-Brâncoveanu, monumentul istoric din curtea sediului central al PNL. Justiţia a făcut treaba Prefecturii Bucureşti şi a Inspectoratului de Stat în Construcţii, două instituţii care au asistat impasibile la distrugerea unei zone cu un grad maxim de protecţie, cu toate că au fost sesizate de Primăria Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Ea a menţionat că în ianuarie 2021 a început demersurile de verificare a documentaţiei elaborate de funcţionarii din Primăria Sectorului 1 pentru şantierul din Aleea Modrogan 1A.

„Pentru mine este ireal cum nimeni nu a văzut că s-au tăiat zeci de copaci şi cum a răsărit un şantier în curtea sediului central PNL, într-o zonă mega protejată de lege”, a transmis Armand.

Potrivit edilului Sectorului 1, Vila Filipescu-Brâncoveanu reprezintă un monument istoric „cu grad maxim de protecţie”, iar conservarea sa este obligatorie.

Clotilde Armand a adăugat că, în decembrie 2019, Consiliul General al Municipiului Bucureşti aproba construcţia de „locuinţe colective”, deşi parcela făcea parte dintr-un „spaţiu verde amenajat”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati