Clotilde Armand: Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu intră în proces de reabilitare şi modernizare

0
224
Foto: Facebook / Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, joi, că Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu intră în proces de reabilitare şi modernizare pentru a fi redat circuitului cultural.

„Vin cu veşti bune de Crăciun pentru locuitorii Sectorului 1. Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu va intra, în curând, într-un proces de reabilitare şi modernizare pentru a fi redat circuitului cultural. Astăzi am primit undă verde de la Trezorerie pentru a semna contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru consolidarea, modernizarea şi restaurarea acestei clădiri simbol a Cartierului Bucureştii Noi”, a scris edilul pe Facebook.

Clotilde Armand a adăugat că aceasta este o investiţie la care ţine „foarte mult” şi pentru care specialiştii Primăriei „au lucrat intens în ultimele luni”.

„În prezent, din cauza dezinteresului autorităţilor centrale şi locale, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, a fost scos din uz, abandonat, iar accesul a fost interzis publicului. Teatrul de Vară a fost gândit şi proiectat ca un amfiteatru în aer liber şi va fi utilizat ca un spaţiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat oraşului un spaţiu pentru desfăşurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăţi, film şi teatru). Totodată, va fi construit un spaţiu la ultimul nivel cu destinaţia de bar sau cafenea, care va conduce la o mai bună amortizare în timp a investiţiei şi la transformarea caracterului sezonier al utilizării clădirii în caracter permanent”, a transmis primarul.

Pe lângă evenimente artistice, aici se vor desfăşura vernisaje, lansări de cărţi şi albume, mici festivaluri de muzică şi film, astfel de evenimente fiind benefice atât cartierului Bucureştii Noi, cât şi locuitorilor din restul Sectorului 1, a menţionat Clotilde Armand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.