FOTO/ Clotilde Armand vrea să amenajeze prima pistă pumptrack din Sectorul 1. Cum arată aceasta

0
298
Photo by Jan Kopřiva on Unsplash

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vrea să amenajeze unui nou parc, cu pistă pumptrack, la intersecţia străzilor Jiului şi Dridu, în apropierea şcolii Gimnaziale nr. 178.

Proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului Local Sector 1, iar studiul de fezabilitate a fost deja realizat.

„Pregătiţi-vă bicicletele, skateboard-urile şi rolele! Construim un parc nou, o veritabilă grădină urbană, şi prima pistă pumptrack din Sectorul 1. Locaţia: la intersecţia străzilor Jiului şi Dridu, în apropierea şcolii Gimnaziale nr. 178. Avem nevoie în Bucureşti de cât mai multe spaţii verzi şi de locuri destinate activităţilor sportive. Aici construim un spaţiu pentru cei care vor să facă mişcare”, scrie Clotilde Armand, pe Facebook.

Ea menţionează că pumptrack este un concept „relativ nou” în România, practicat cu precădere de generaţiile mai tinere.

„Este o pistă special concepută, vor fi curbe pe înălţimi diferite, pentru echipamente sportive pe roţi (biciclete, skateboard-uri, role etc) care nu necesită pedalare sau împingere, ci doar o acţiune de ‘pompare’ pentru a genera impuls prin mişcările corpului în sus şi în jos. Noul parc va beneficia de o zonă de bănci smart, cu dispozitive de încărcare şi reţea wi-fi, lămpi LED pentru iluminat, precum şi de o zonă de panouri fotovoltaice”, precizează Armand.

Astfel, ea îi invită pe locuitorii cartierului Pajura la şedinţa de miercuri pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la acest proiect. Cei care doresc să participe la şedinţă trebuie să scrie un email la adresa de e-mail registratura@primarias1.ro.

„România ocupă locul 2 din Uniunea Europeană în privinţa sedentarismului. Studiile arată că (…) peste 25% dintre copiii din România sunt supraponderali sau obezi. Cifrele sunt îngrijorătoare. Consecinţele acestei boli le ştim cu toţii. Noi construim un loc în care părinţii să facă sport împreună cu copii”, se mai arată în postare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.