Clotilde Armand vrea să să renoveze Hotelul Dunărea de lângă Gara de Nord și Casa Miclescu

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, dă startul programului de reabilitare a clădirilor de patrimoniu cu fostul Hotel Dunărea şi Casa Miclescu. ”Niciodată nu este prea târziu pentru un efort conjugat al autorităților bucureștene pentru a salva, restaura și moderniza patrimoniul pe care ni l-au lăsat în grijă înaintașii noștri.”, a scris edilul pe pagina de Facebook.

„Mi-am propus ca, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, să dăm startul programului de reabilitare a clădirilor de patrimoniu din Sectorul 1 cu două imobile simbol care astăzi sunt, din păcate, într-o stare avansată de degradare, fiind practic nişte ruine care nu ne fac deloc cinste. Este vorba despre fostul Hotel Dunărea de pe Calea Griviţei, construit în perioada interbelică şi grav afectat de cutremurul de la 1977 şi apoi Casa Miclescu din bulevardul Kiseleff. De exemplu, în fostul Hotel Dunărea vrem să facem un ‘Spaţiu Cultural Municipal’- un centru rezidenţial, educaţional, cultural şi de divertisment dedicat artiştilor şi să amenajăm spaţii expoziţionale”, a scris Clotilde Armand.

Ea a precizat că autoritatea locală colaborează deja cu Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi cu Primăria Capitalei pentru aceste obiective ce constituie în prezent proprietate privată.

”Când ajungi în București și ieşi din Gara de Nord te izbești de o imagine a unei clădiri care arată ca după război”

Clotilde Armand a spus că, pentru a le restaura, reabilita şi reda comunităţii locale, este necesar, într-o primă etapă, ca ele să fie expropriate pentru cauză de utilitate publică. Din aceste motive, a decis suplimentarea ordinii de zi a şedinţei Consiliului Local de joi cu două proiecte de hotărâre prin care solicită obţinerea acordurilor necesare de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru demararea acestor proiecte.

În opinia sa, clădirile de patrimoniu reprezintă „cartea de vizită” a unei capitale europene.

”Când ajungi în București și ieşi din Gara de Nord te izbești de o imagine a unei clădiri care arată ca după război. Este vorba despre fostul Hotel Dunărea. Din păcate, din nepăsare, incompetență sau, uneori, din complicitatea fostelor administrații ale orașului București cu „mafia imobiliară” multe dintre bijuteriile arhitectonice ale Capitalei sunt astăzi în paragină și oferă un aspect deplorabil orașului nostru.

Chiar dacă suntem în ceasul al 12-lea, niciodată nu este prea târziu pentru un efort conjugat al autorităților bucureștene pentru a salva, restaura și moderniza patrimoniul pe care ni l-au lăsat în grijă înaintașii noștri. Este nevoie doar de voință, perseverență și mai ales multă iubire față de memoria și zestrea culturală.”, a precizat edilul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati