CNAIR, avertisment pentru șoferi pe perioada Codurilor de vreme rea

CNAIR îi îndeamnă pe participanţii la trafic să circule cu atenţie şi să respecte restricţiile impuse pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi, acolo unde este cazul, având în vedere atenţionările de Cod portocaliu şi roşu de vreme rea emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Codul portocaliu, valabil pentru perioada 23 februarie, ora 18:00 – 24 februarie, ora 18:00, vizează intensificări susţinute ale vântului, viscol şi vizibilitate redusă în zona înaltă de munte.

Codul roşu, valabil pentru ziua de 24 februarie, în intervalul orar 02:00 – ora 18:00, vizează vânt puternic, cu viteze de peste 140…180 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii spre zero în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

„Atragem atenţia conducătorilor auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, transmite CNAIR, printr-un comunicat.

Avertizare: Vin vijeliile în întreaga țară. Cum va fi vremea în București

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati