Comisia Europeană cumpără 500.000 de doze de Remdesivir. Țările pot plasa comenzi deja

0
64
sursa foto: www.forbes.ro

Comisia Europeană a semnat un acord cadru cu compania americană Gilead pentru achiziția a 500.000 de scheme de tratament cu Remdesivir, cu posibilitatea de achiziție a unei cantități suplimentare de alte 500.000 scheme de tratament.

„Astăzi asigurăm accesul la Remdesivir pentru tratamentul a până la 500.000 de pacienți care au nevoie. Prin achizițiile comune ale UE, dăm posibilitatea țărilor din întreaga Europă să își unească forțele și să obțină acces la echipamente și medicamente vitale.

Suntem întotdeauna mai puternici împreună și aceasta este solidaritatea europeană în acțiunea împotriva COVID-19.”, a declarat Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară.

Vezi și: Ce medicamente se folosesc în tratarea bolnavilor COVID-19. Nelu Tătaru: Gândim pragmatic, dar gândim medical

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, există posibilitatea să fie achiziționate și alte doze de la Gilead, pe lângă acestea.

Contractul a fost semnat de 36 de țări, inclusiv toate statele membre UE, dar și Marea Britanie și șase țări candidate la aderare.

Acum, toate țările care au semnat pot plasa comenzi pentru a procura medicamentul.

Mai multe state europene se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu antiviralul Remdesivir, stocurile lor fiind pe sfârşite în timp ce numărul noilor cazuri de COVID-19 şi cel al spitalizărilor cresc, iar SUA au cumpărat pentru vara care a trecut cea mai mare parte a producţiei acestui medicament al companiei americane Gilead.

Studiile au relevat că Remdesivirul reduce durata de spitalizare în cazurile severe de infectare cu noul coronavirus.

Societatea Gilead şi extins capacitatea de producţie şi susține că poate satisface cererea de Remdesivir din SUA, estimând totodată că în luna octombrie va putea de asemenea să acopere nevoia la nivel global, chiar în eventualitatea unor viitoare valuri de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.