Consilierii PNL votează suspendarea PUZ-urilor de sector: Nicuşor Dan ne-a comunicat că 3 luni îi sunt suficiente

Grupul politic al liberalilor din CGMB va vota astăzi suspendarea PUZ-urilor de sector pentru 3 luni, nu 2 ani. Anunțul a fost făcut de consilierul general Diana Mardarovici (PNL).

”Îi invit pe colegii noștri să voteze pentru suspendarea PUZ-urilor (…)

Într-o discuție cu primarul general, l-am întrebat pe primarul general de cât timp are nevoie de a rezolva. Întrebarea este: în cât timp rezolvăm și în cât timp punem în loc ceva bun.

”3 luni sunt necesare acestui demers”

Primarul general ne-a comunicat că are nevoie de 3 luni ca să identifice UTR-urile (unitățile teritoriale de referință – UTR) cu probleme din aceste PUZ-uri: parcuri, spații verzi și blocuri propuse pentru construire între case.

3 luni sunt necesare acestui demers pentru a pune în loc ceva bun și a nu bloca dezvoltatorii de bună credință. Că mulți dintre ei oferă locuri de muncă.

Noi avem încredere că noul primar general vrea să facă lucrurile repede și bine. Și vom vota ce ne spune primarul general că poate face.

Noi nu vrem să dăm termene nedefinite, astfel încât după 1 an și 11 luni și 2 zile, ei să ne spună că acum s-au apucat și mai au nevoie de încă o supendare de 2, 9 sau 20 de ani”, a precizat Diana Mardarovici, purtătorul de cuvânt al grupului PNL din cadrul Consiliului General.

Întrebată care este termenul final de suspendare, Diana Mardarovici a afirmat: ”PNL va susţine termenul în care primarul general va rezolva problema. (…) Termenul final va fi stabilit în funcţie de timpul necesar, realist şi nu unul lungit, toată Primăria să fie la muncă. Mă deranjează ideea că munca le întrerupe cafeaua. Primarul general ne-a comunicat că-i trebuie trei luni”.

Consilierii generali PNL au transmis, într-o şedinţă a conducerii PNL Bucureşti, că nu sunt de acord cu suspendarea PUZ-urilor de sector pentru o perioadă de doi ani, cum a propus primarul general Nicuşor Dan.

Ulterior, preşedintele PNL Bucureşti,Violeta Alexandru, a anunţat că proiectele de hotărâre de Consiliul General iniţiat de primarul general Nicuşor Dan pentru suspendarea planurilor urbanistice zonale din cinci sectoare vor fi votate de către consilierii PNL.

Alexandru a vorbit de o suspendare a acestora de 3 luni, iar Nicuşor Dan a fost de acord cu reducerea timpului de suspendare de la un termen de 24 de luni la trei luni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati