Consiliul Judeţean Ilfov, prezent la o conferinţă internaţională despre ştiinţă şi tehnologie

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, a participat astăzi la prima ediţie a conferinţei internaţionale intitulată International Conference on Laser, Plasma and Radiation – Science and Technology (ICLPR-ST), eveniment organizat de Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei (INFLPR), cu participarea Măgurele Science Park.

„Organizatorul evenimentului de astăzi este cu siguranţă una dintre instituţiile cheie ale comunităţii de cercetare naţionale şi internaţionale, aşa cum o demonstrează ani îndelungaţi şi fructuoşi de cercetare, tehnologii şi aplicaţii în toate aceste domenii. Marea comunitate de cercetare din Măgurele a fost înfiinţată oficial în urmă cu mai bine de 70 de ani de cei mai importanţi profesori de fizică românească, dar istoria merge dincolo, la Măgurele şi Ilfov, cu multe rădăcini în secolul al XIX-lea şi chiar cu mult timp înainte. Una dintre priorităţile mandatului meu este construirea unui nou Parc Ştiinţific şi Tehnologic, cu o infrastructură unică, care să găzduiască comunitatea de cercetare, actorii academicieni şi mediul de afaceri şi să faciliteze transferul rezultatelor cercetării pe piaţă. Paşi importanţi au fost deja făcuţi de către administraţia locală şi credem cu tărie că proiectul va deveni operaţional până la următoarea ediţie a Conferinţei Internaţionale despre Lasere, Plasmă şi Radiaţii – Ştiinţă şi Tehnologie!”, a declarat Hubert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

„Asociaţia Măgurele Science Park este prima asociaţie a Consiliului Judeţean Ilfov care susţine cercetarea, educaţia şi inovarea în judeţul Ilfov şi nu numai. Cred că în acest moment suntem pioneri în încercarea de a integra rezultatele activităţii de cercetare de la Măgurele pe pieţele regionale şi naţionale. Cel mai mare proiect al nostru este construcţia Parcului Ştiinţific şi Tehnologic de la Măgurele. Deja ne bucurăm în comunitatea MSP de sprijinul tuturor institutelor de cercetare relevante, a universităţilor din regiune, a reprezentanţilor mediului de afaceri si social, care ne sunt parteneri şi ne-au sprijinit să construim această comunitate. Prin construcţia acestui parc putem demonstra că cercetarea nu este ceva abstract şi putem educa generaţiile viitoare într-o altfel de viziune, în care instrumentele şi mediul de cercetare le sunt accesibile.”, a precizat Mihaela Toader, preşedintele Asociaţiei Măgurele Science Park.

Evenimentul îşi propune să reunească cercetători din domeniile laserilor, plasmei şi radiaţiei din România şi din străinătate, punând la dispoziţie un mediu unic pentru împărtăşirea şi promovarea celor mai recente dezvoltări ştiinţifice şi tehnologice.

ICPLR-ST include o varietate largă de teme:

  • fundamente, diagnoză şi modelare în fizica laserilor, plasmei şi radiaţiei;
  • progrese în optică, laseri şi fotonică;
  • interacţia radiaţiei cu materia în condiţii extreme;
  • noi tendinţe în sinteza şi procesarea filmelor subţiri şi a nanomaterialelor;
  • aplicaţii moderne în mediu, ştiinţe ale vieţii şi energie;
  • tehnologii inovatoare pentru un viitor durabil.

Conferinţa, organizată într-un format hibrid, se va desfăşura în perioada 7-10 iunie 2022, la Palatul Parlamentului, şi va include prelegeri şi prezentări cu privire la cele mai recente progrese în domeniul cercetării, precum şi un atelier de expozanţi şi activităţi sociale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version