Consiliul Județean Ilfov susține concursul de ciclism cross country „Prima Evadare”

Consiliul Județean Ilfov susține concursul de ciclism cross country „Prima Evadare” care are loc pe 21 mai.

Consiliul Județean Ilfov își reafirmă sprijinul pentru activitățile sportive, pentru o comunitate sănătoasă care face sport în natura ilfoveană bogată, pentru extinderea infrastructurii de agrement, pentru promovarea locurilor istorice mai puțin cunoscute și pentru accesarea pe bicicletă, prin peisaje naturale, a diferitelor locuri frumoase și de agrement din județul Ilfov.

Duminică, 21 mai, are loc „Prima Evadare”, cel mai mare concurs de ciclism cross country din Europa de Est, un maraton tradițional care se desfășoară, pe cea mai mare distanță a traseului, chiar pe teritoriul județului Ilfov. Începând cu acest an, prin hotărârea Consiliul Județean Ilfov și a acordului semnat cu organizatorii, instituția noastră susține organizarea evenimentului, încurajând astfel un mod de viață sănătos, practicarea sportului de masă în rândul ilfovenilor și creșterea activității turistice de weekend.

Având startul în București, traseul concursului trece prin Otopeni – Tunari – Moara Vlăsiei – Balotești – Snagov, parcurgând păduri, poteci, drumuri de țară, trecând pe lângă râuri, prin peisaje de câmp, prin zone istorice cum sunt Bateria 3-4 din centura de fortificații (întreținută de organizatori), pe lângă capela Mauriciu Blank, prin curtea Palatului Ghica și, desigur, ajunge la Snagov, la lac, unde sunt așteptați concurenții de către prieteni și familii, și unde vor avea loc diferite activități și festivitatea de premiere, toate încadrate de o atmosferă muzicală de festival.

Evenimentul încurajează un mod de viață sănătos prin practicarea sportului în aer liber, fiind o competiție care aduce la un loc amatori și profesioniști din diferite categorii. Totodată, evenimentul și organizatorii promovează locurile istorice și de agrement din nordul județului nostru și din apropierea traseului. O listă și un film creat pentru aceste obiective de vizitat, pot fi accesate aici: https://primaevadare.ro/obiectivele-turistice-de-la-prima-evadare/

Propunându-și dezvoltarea unei rețele de trasee turistice de bicicletă în județul Ilfov, organizatorii au pregătit și pentru comunitățile locale mai multe trasee ce pot fi parcurse și în timpul anului și pot fi regăsite în pagina: https://primaevadare.ro/nomad-trails/

Amatorii de sport pot încuraja concurenții de-a lungul traseului în fiecare din localitățile parcurse sau se pot înscrie pe site-ul www.primaevadare.ro. Concurenții pleacă de la ora 10 din București, primii participanți ajung la Snagov în jurul orelor 12:00, iar ultimele sosiri au loc la aproximativ 16:00. La Snagov, la plajă, la Complexul Astoria, are loc festivitatea de premiere și tot acolo va exista o zona de mâncare și se vor desfășura diferite alte activități atractive.

Harta traseului poate fi regăsită aici: https://primaevadare.ro/traseu/

Pentru mai multe detalii, informații și înscrieri, poate fi accesată pagina: www.primaevadare.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati