Controale ale Poliției și Gărzii de Mediu la depozitele ilegale de deșeuri din București

0
141
sursa foto: Unsplash

Echipe mixte formate din comizari ai Gărzii de Mediu și polițiști locali s-au organizat în fiecare sector pentru a face controale și a depista unitățile care poluează. Primăria Capitalei le-a pus la dispoziție stații mobile de măsurare a calității aerului.

Echipele Gărzii de Mediu au discutat cu reprezentanții primăriilor de sector și au stabilit mai multe zone la care să se deplaseze, pentru a verifica dacă acolo sunt arderi ilegale de deșeuri sau depozite necontrolate de gunoaie, scrie Digi24.

La unul din terenurile verificate de autorități, au fost descoperite câteva sute de metri pătrați cu deșeuri, moloz, materiale de construcție, mormane de substanțe foarte nocive pentru sol.

De asemenea, sunt și alte gunoaie, canistre, sticle și multe alte materiale din plastic care au fost depozitate de mai mult timp aici.

În această zonă, anul trecut, în luna martie, au avut loc mai multe incendii la depozitul necontrolat de gunoaie. În acele momente, au fost trimise echipe de polițiști locali care să identifice cine lasă aceste mormane de gunoaie pe terenul care ar fi aparținut CFR.

De altfel, echipele merg în mai multe zone ale Bucureștiului. Sunt atât la depozite de deșeuri dar și în șantiere, la fabrici, CET-uri.

Aceste firme vor fi somate să curețe zona iar dacă nu vor fi eliminate gunoaiele în timp util, chiar și primăriile de sector riscă sancțiuni.

De asemenea, vor fi amendați și cei depistați că ard ilegal deșeuri și vor fi folosite stații de monitorizare a calității aerului.

Acțiunea va dura toată sătămâna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.