Controale ale polițiștilor din București în trafic. S-au dat amenzi de peste 22.000 de lei și au fost reținute 19 permise

0

Polițiștii Brigăzii Rutiere au fost în stradă noaptea trecută, acționând îndeosebi pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost aplicate 66 de sancțiuni  contravenționale, în valoare de peste 22.000 de lei și au fost reținute 19 permise de conducere (ca urmare a infracțiunilor constatate, pentru depășirea regimului legal de viteză, pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric, pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier și pentru circulația pe sensul opus).

Polițiștii rutieri au constatat 8 infracțiuni, după cum urmează:

•3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;

•2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

•2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat;

•1 pentru refuz de prelevare a probelor biologice.

Exemple:

1. Un tânăr în vârstă de 22 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influența substanțelor psihoactive (THC-5 “CANNABIS”).

În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În această situație s-a întocmit un dosar penal.

2. Un bărbat în vârstă de 49 de ani a condus un autovehicul pe str. Imașului având permisul suspendat. De asemenea, în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice, valoarea pe etilotest fiind de 0.20mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

3. Un bărbat în vârstă de 39 de ani a condus un autovehicul pe stradă din sectorul 5 fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 0.56mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. Și în această situație s-a întocmit un dosar penal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version