CORONAVIRUS/ Rata de imunitate colectivă depăşeşte 60% din totalul populaţiei ilfovene

Judeţul Ilfov se află în topul regiunilor cu cea mai mare imunitate de grup, dobândită în urma vaccinării, respectiv a trecerii prin boală. Rata de imunitate colectivă depăşeşte 60% din totalul populaţiei ilfovene, la fel ca în Bucureşti şi în judeţul Cluj, scrie viitorulilfovean.ro.

”Le mulţumesc ilfovenilor care s-au vaccinat! Le mulţumesc şi cadrelor medicale din centrele de imunizare, medicilor de familie, precum şi tuturor celor implicaţi în campania de vaccinare! Vaccinarea rămâne cea mai bună soluţie de protecţie a noastră şi a celor dragi împotriva COVID-19. Aşa cum ne-au transmis specialiştii în sănătate, şi persoanele vaccinate se pot infecta cu virusul SARS-CoV-2.

Dar prin vaccinare, transmisia virusului, riscul de a face o formă severă a bolii şi riscul de a muri din cauza infecţiei sunt foarte reduse. Vă cer, dragi ilfoveni, să respectaţi în continuare regulile sanitare impuse de autorităţi.

Păstraţi distanţa fizică faţă de alte persoane, purtaţi mască în locurile aglomerate şi la interior, acolo unde se impune, spălaţi bine mâinile şi dezinfectaţi suprafeţele cu care intraţi în contact. De asemenea, dacă nu v-aţi vaccinat, puteţi face acest lucru în centrele amenajate în judeţ sau la orice alt centru din ţară. Împreună învingem pandemia!”, a spus Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati