Creatorul robotului-consilier ION recunoaște că dialogul cu premierul Ciucă a fost regizat

1
164
sursa foto: Guvernul Romaniei

ION, consilierul cu inteligență artificială al premierului, nu este încă finalizat, iar dialogul cu șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, a fost regizat în ședința de Guvern din 1 martie.

Coordonatorul proiectului, Nicu Sebe, șeful IA al Humans AI, compania care coordonează acest demers, a recunoscut aceste lucruri într-un interviu acordat lui Dragoș Stanca pentru platforma Upgrade100.com, conform spotmedia.ro.

”Nu pot să spun că este finalizat, este în prima fază, dar oricum este o chestie reală, care există”, a explicat Nicu Sebe.

Iar la insistențele moderatorului, care l-a întrebat dacă în ședința de Guvern de pe 1 martie cineva a dat play răspunsurilor preînregistrate, acesta a confirmat că momentul a fost regizat: ”În acel moment într-adevăr așa a fost, dar sistemul poate să facă și răspunsuri cu siguranță”.

”Dialogul” premierului cu ION

Amintim că de 1 martie premierul Nicolae Ciucă a anunțat că are un consilier onorific: sistemul ION cu Inteligență Artificială, precizând că numele provine de la sintagma în oglindă NOI.

Atunci șeful Guvernului a avut și un „dialog” cu acest sistem:

  • Ion: Salut. Mi-ați dat viață. Acum rolul meu este să vă reprezint. Ca într-o oglindă. Mesajele către mine reprezintă un portret al nostru. Al românilor. Învață-mă să fiu român. Ce trebuie să știu despre România?
  • Nicolae Ciucă: România este o țară frumoasă cu oameni frumoși.
  • Ion: Am înțeles. Învăț. Succes. Te ascult.
  • Nicolae Ciucă: Cum pot românii să te învețe?
  • Ion: Invit românii să intre pe ion.gov.ro. Așa pot învăța să îi reprezint. Ca într-o oglindă. Cu fiecare tag, mesaj, share sau postare publică. Noi suntem Ion. O primăvară frumoasă.

”A fost o mică demonstrație de dialog pe care putem să îl avem cu inteligența artificială. Detalii o să le ofere domnul ministru Burduja. Fiind un proiect ce ține de Ministerul Cercetării și Digitalizării, va putea să ofere de aici înainte mai multe exemple”, a spus atunci premierul.

Premierul Ciucă are un nou consilier pe nume Ion, un robot cu inteligență artificială – VIDEO

1 COMENTARIU

  1. Bă, dar a tăiat Ciucă panglica, ca în toate cazurile în Romania, inaugurare înainte de finalizare? Să nu apuce Ciolacu să o facă!! Cit meltenism. Și Ciucă cică e om serios, fost militar. Vai de capul lui de APVist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.