Credite online cu buletine false: Percheziții în Capitală și în mai multe județe într-un dosar de înșelăciune

0
616
Foto: Facebook / Poliția Română

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, percheziţii în Bucureşti şi în mai multe judeţe, la persoane suspectate că au folosit 160 de cărţi de identitate false şi peste 70 de documente reale pentru a contracta credite online. Prejudiciul se ridică la peste un milion de lei, transmite News.ro.

”La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, pun în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Timiş, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, anunţă, miercuri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, ar fi fost utilizate 73 de cărţi de identitate reale şi 160 de cărţi de identitate falsificate.

”Cu ajutorul acestora, s-ar fi obţinut 233 de credite online, cauzând un prejudiciu de 1.079.300 de lei”, a mai transmis sursa citată.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş vor fi aduse peste 10 persoane, în vederea audierii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.