Cu cât s-au scumpit carburanții azi, după ce oamenii au făcut cozi la benzinării

0
406
Pixabay
Benzina și motorina s-au scumpit substanțial noaptea trecută, dar nu până la nivelurile de care s-a temut totată lumea și au creat panică în benzinării. Astăzi are loc o ședință de urgență la Guvern pe tema situației apărute ieri.

 

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează azi prețuri de 7,99 lei/litru, atât la benzina standard, cât și la motorina standard. Ieri, când consumatorii au luat cu asalt benzinăriile, prețurile la această stație erau de 7,54 lei/litru pentru benzina standard și 7,67 lei/litru pentru motorina standard, scrie economica.net.

Avem așadar o scumpire semnificativă, de la o zi, la alta, de 45 de bani pe litru la benzină și de 32 de bani pe litru la motorină, o creștere de preț destul de mare și destul de puțin obișnuită de la o zi la alta. De la începutul anului, la această stație prețurile au crescut cu 1,89 lei pe litru, la benzină, și cu 1,92 litrul la motorină, pe fondul creșterii susținute a prețului petrolului.

Ieri, pe fondul unor zvonuri care au circulat mai ales pe rețelele de socializare și a prețurilor afișate de unul dintre marii jucători din piață, Mol, consumatorii au luat cu asalt benzinăriile pentru a alimenta cât pot și s-au format cozi. Zvonurile erau că prețurile la carburanți ajung direct la 10 lei pe litru, noaptea trecută., mai spune sursa citată.

Potrivit unor informații obținute de Agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, Mol înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flote la peste 10 lei pe litrul de motorină, potrivit agenției de presă. Ulterior, și la benzinăriile companiei erau afișate ieri prețuri mari, de 8.5-9 lei pe litru, mult mai mult decât la benzinăriile celorlalte mari lanțuri.

Popescu: ”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi”

România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării, iar românii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi, pentru că stocurile sunt suficiente, a scris ieri pe propria pagină de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, după ce au început să apară cozile.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. Avem suficiente stocuri !”, susţine Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.