Cu cât se închiriază apartamentele din Capitală pentru Revelion 2021

Anul acesta de Revelion petrecerile private sunt interzise, cel puțin teoretic, pentru că în practică foarte mulţi români au închiriat vile şi apartamente în marile oraşe pentru a sărbători trecerea dintre ani alături de prieteni. Vezi cu cât se închiriază apartamentele din Capitală pentru Revelion 2021.

Internetul este plin de astfel de anunţuri, iar cererile curg. Autorităţile au anunţat că nu pot intra în locuinţe, însă pot da amenzi usturătoare pentru tulburarea liniştii publice.

Astfel de petreceri, organizate în apartament, erau fireşti, în 2019. În acest an însă sunt strict interzise.

Cu cât se închiriază apartamentele din Capitală pentru Revelion 2021

Cu toate acestea sunt mulți care ignoră restricţiile impuse de autorități. Peste tot în ţară, se închiriază locuinţe, pentru Revelion, iar site-urile de specialitate abundă de anunțuri cu apartamente din Capitală.

În Piaţa Universităţii din Bucureşti, o garsonieră spaţioasă costă două sute de euro, iar în Piața Unirii prețul pentru o noapte ajunge la 2000 lei plus garanție 500 lei. Peste tot se cere discreţie.

Căutate sunt şi vilele amplasate la periferia Bucureștiului, unde prețurile trec de 2500/noapte.

Poliţiştii pot da amenzi pentru tulburarea liniştii publice

Autorităţile au declarat că nu vor intra peste oameni, în locuinţe, dar poliţiştii pot da amenzi pentru tulburarea liniştii publice. Participanţii ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, iar proprietarii acestor vile cu până la 10 mii de lei.

Singura variantă acceptată de autorităţi este închirierea unei locuinţe doar pentru membrii unei familii.

La ţinuta de Revelion se adaugă mască

Petreceri nu vor fi nici la restaurante, acolo unde funcţionează. În zonele unde sunt sub 1,5 cazuri de covid la mia de locuitori, localurile sunt deschise, la interior, cu o capacitate de 50 la sută, iar între 1,5 şi 3 cazuri, la o capacitate de 30 la sută. Patronatele din industria ospitalităţii cer prelungirea programului de Revelion, până la 1 noaptea, scrie stirileprotv.ro.

Indiferent de ora la care se vor închide restaurantele sau terasele, în noaptea de revelion, regulile vor rămâne aceleaşi: nu mai mult de 6 persoane la o masă, o distanţă de 2 metri între mese, iar dansul este interzis. Şi indiferent unde alegeţi să întâmpinaţi noul an, nu uitaţi că la ţinuta de Revelion se adaugă mască.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati