Cum va fi vremea în București și în țară în weekend; temperaturile, peste cele normale

Meteorologii au emis prognoza pentru acest weekend, vremea urmând să fie frumoasă, cu temperaturi mult mai mari decât cele specifice primei luni din an. Norii vor apărea sporadic prin nordul şi nord-estul ţării, însă domina cerul senin, iar maximele vor fi de la 1 la 11 grade, a informat vineri Administrația Națională de Meteorologie.

În București va fi soare, vremea se încălzeşte din nou iar temperatura maximă va ajunge pe la 11 grade Celsius. Duminica va fi tot o zi plăcută în București, cu soare şi temperaturi neobişnuit de mari pentru această perioadă. Vor fi 9 grade la amiază şi 1 – 2 grade Celsius în noaptea următoare. Luni vremea se va menține primăvăratică, norii apar destul de rar pe timpul zilei, dar se înmulţesc în a doua parte a nopţii şi s-ar putea să aducă 2-3 stropi de ploaie, potrivit ANM.

La munte, sâmbătă se anunţă tot soare, vreme bună şi temperaturi neobişnuit de mari pentru o zi de ianuarie. Şi duminică o să fie cald, însă pe seară şi în noaptea următoare, în Carpaţii Occidentali şi prin Meridionali, o să cadă lapoviţa şi se poate depune polei.

Luni se răceşte; norii apar peste tot în zona montană şi aduc puţină lapoviţă. Se menţin condiţiile de polei, iar vântul sufla mai tare la altitudini mari.

În Dobrogea și Câmpia Bărăgan vremea va fi frumoasă, cu cer senin. Vântul totuși va bate destul de puternic. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate joi.

Totodată, în sudul Moldovei și nordul Munteniei, temperaturile mai scad puţin, dar va fi atmosfera însorită şi un vânt domol. În același timp,  În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă cu soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi de primăvară.

Vreme plăcută şi temperaturi în creştere vor fi și în nordul Transilvaniei şi în Maramureș, iar dimineaţa e posibil să fie ceaţă. În Vest vremea se încălzeşte, atmosfera va fi însorită, vântul va sufla slab iar termometrele vor indica valori de până la 9 grade în sudul Banatului.

În Transilvania, mai ales în depresiuni, e posibil să fie ceaţă, dar peste zi va fi o vreme însorită. Sunt posibile intensificări ale vântului la munte.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati