Cum vor fi evaluați elevii care fac în continuare școala online și cum vor da ei examenele naționale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că elevii care fac școala online vor fi evaluați tot online, dar cei care au de dat examene naționale le vor susține la școală, cu prezență fizică.

„Cei care fac online vor fi evaluați la discipline tot online, dar în cazul în care susțin examene naționale vor trebui să susțină cu prezență fizică. Doar tematica de examen va fi adaptată la realitățile acestui an școlar”, a precizat Cîmpeanu întrebat despre modalitatea în care vor susține elevii examenele în acest an.

„Vor susține partea de evaluare online, dacă au făcut tot timpul online, însă dacă au examene naționale, să fie pregătiți pentru prezență fizică”, a precizat el, scrie Digi24.

Întrebat dacă elevii care vor merge fizic la școală vor da teze, ca în anii precedenți, Cîmpeanu a spus: „Există reguli în vigoare pe care nu avem de gând să le schimbăm brusc. Le vom schimba doar în măsură în care ele vor fi în avantajul elevilor. Aici se încadrează și subiectul tezelor”.

Ministrul Muncii: Părinții vor primi 75% din salariu să stea acasă, dacă cursurile copiilor se vor desfășura online

Școlile se redeschid de la 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului școlar, în funcție de scenariul epidemiologic în care se află fiecare localitate. Vor merge la școală în primul rând copiii din clasele primare și apoi cei care au de susținut examene naționale.

Cine poate învăța de acasă

Sorin Cîmpeanu a precizat că, potrivit cifrelor epidemiologice actuale, luni se vor întoarce fizic la școală 2,4 milioane de elevi.

Copiii care prezintă simptome sau care stau împreună cu bunici, de exemplu, și pot prezenta un risc pentru aceștia, au posibilitatea să învețe în continuare de acasă, dar trebuie să aducă un certificat de la medicul de familie.

Și profesorii care au vulnerabilități pot să predea de acasă, însă în cazul lor este nevoie de un certificat de la un medic de medicina muncii, a precizat ministrul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati