Cum vor fi programați la vaccinare cetățenii români care vor să se imunizeze împotriva COVID-19

Vaccinarea românilor care vor să se imunizeze împotriva noului coronavirus se va desfăşura în baza unui sistem de programare, a declarat vineri medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, potrivit Agerpres.

Etapa 1: Lucrătorii din sistemul medical vor fi programaţi de către unităţile angajatoare

Etapa 2: Pacienții cu boli cronice şi persoanele peste 65 de ani vor fi programaţi prin medicul de familie şi prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială din cadrul Consiliilor locale. Personalul esenţial va fi programat prin instituţiile angajatoare

Etapa 3: Populaţia generală va avea trei modalităţi diferite de programare – prin platforma unică, telefonic, individual prin sistemul online sau prin intermediul medicului de familie

Valeriu Gheorghiţă a declarat că primele doze de vaccin vor fi suficiente pentru întreg personalul medical din spitalele de linie I, având în vedere că în decembrie vor veni primele 10.000 de doze de vaccin, suficiente pentru imunizarea a 5.000 de persoane.

„În momentul de faţă, în cele zece unităţi sanitare sunt estimate circa 4.500 de persoane. (…) Avem practic asigurate şi doza iniţială şi doza de rapel”, a spus Gheorghiţă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati