Cuțitarul din autobuz, prins de SRI, nu ar fi la prima faptă de acest gen

Bărbatul ridicat, vineri, de echipe ale Poliției și Brigada Antiteroristă a SRI, după ce a scos un cuțit de bucătărie într-un autobuz aglomerat care circula în sectorul 5, nu este la prima faptă de acest gen. Cu trei luni în urmă, individul a mai avut un conflict similar, tot într-un mijloc de transport în comun și aproximativ în aceeași zonă.

Surse judiciare au declarat că individul imobilizat în autobuzul 117 nu este la prima faptă de acest gen, scrie gandul.ro.

Cu trei luni în urmă, în data de 4 ianuarie, în jurul orei 16.00, acesta a amenințat cu cuțitul, un bărbat, în tramvaiul 32. Bărbatul s-a urcat la capătul dinspre Șoseaua Alexandriei, într-o stare evidentă de ebrietate și fără să poarte mască. La scurt timp, a intrat în conflict cu un călător care se întorcea de la pescuit.

Individul ar fi început să-l înjure fără motiv, după care a scos un cuțit de bucătărie și i-a transmis că, la coborâre, urmează să-l omoare. Totuși, agresorul nu a coborât și a preferat să rămână în mijlocul de transport. Bărbatul respectiv a sunat la 112, însă polițiștii, care au pornit imediat în căutarea lui, nu au reușit să-l găsească.

A fost internat la psihiatrie

Atât Poliția Capitalei cât și SRI au intrat în alertă, vineri la prânz, în jurul orei 12.30, când o femeie a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat că este amenințată în autobuzul 117 de un alt călător, care agită un cuțit de bucătărie.

În foarte scurt timp, o echipă de polițiști din cadrul Secției 18 și luptători ai Brigăzii Antiteroriste l-au pus la pământ, iar după ce s-au lămurit că nu este un terorist, l-au predat Brigăzii de Poliție pentru Transportul Public.

Anchetatorii au stabilit că individul, în vârstă de 47 de ani, ar fi avut o dispută verbală cu femeia respectivă. În timp ce îi adresa un adevărat potop de injurii, restul călătorilor i-au atras acesteia atenția că necunoscutul are un cuțit în mână. Atunci, victima a scos telefonul și a sunat la 112, moment în care, conform martorilor, bărbatul a aruncat cuțitul între scaune.

Potrivit unor surse judiciare, cu toate că autobuzul era aproape plin, nici femeia amenințată și nici restul călătorilor care au asistat la incident nu au vrut să depună plângere.

În cele din urmă, bărbatul a fost urcat într-o ambulanță și transportat la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, unde a rămas internat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati