Dacia Sandero, a doua cea mai vândută mașină pe plan european în 2022

Dacia Sandero continuă să fie unul dintre cele mai apreciate modele de pe piața auto europeană, cifrele de vânzări înregistrate în 2022 confirmând încă o dată acest lucru. Potrivit datelor analizate de Profit.ro, citate de promotor.ro, Sandero a fost la finalul anului recent încheiat al doilea cel mai vândut model de pe piața auto europeană.

Peugeot 208 s-a dovedit a fi cel mai bine vândut model din Europa în 2022, modelul francez detronând pentru prima dată după 14 ani Volkswagen Golf.

Cu peste 200.000 de unități vândute la nivel european, Sandero obține o creștere a vânzărilor cu 1% față de anul 2021. Astfel, modelul Dacia confirmă încă o dată succesul pe care l-a avut și în anii anteriori, dovedind din nou că strategia constructorului auto cu sediul la Mioveni este una câștigătoare. Sandero este un model accesibil din punct de vedere financiar pentru orice buzunar, echipat decent la capitolul tehnic și cu cifre de performanță suficient de bune pentru șoferul de rând.

Peugeot 208 a fost în 2022 cel mai bine vândut model pe plan european, potrivit cifrelor publicate de Jato Dynamics. Surpriza cea mai mare este însă aceea că VW Golf a pierdut poziția de lider în acest top al celor mai vândute modele la nivel european după nu mai puțin de 14 ani.

Dacia Duster, în Top 10 pe plan european în 2022

Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de VW T-Roc, un SUV de clasa B care pare a fi din ce în ce mai popular printre clienții de pe Bătrânul Continent. Clasamentul continuă cu Fiat 500, VW Golf, Toyota Yaris, Opel Corsa și Hyundai Tucson.

Dacia Duster se clasează la rândul lui în Top 10 al celor mai vândute modele în 2022 pe piața auto europeană, ocupând locul 9, cu aproape 150.000 de unități vândute. Duster a fost foarte aproape de locul 8, având doar 1.000 de unități vândute în minus față de Tucson. Top 10 se încheie cu un alt model francez, de această dată fiind vorba despre Renault Clio.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati