Dan Negru, supărat pe Antena 1 după ce a „copiat” reţeta Pro TV de audienţă

Dan Negru a criticat în termeni duri Antena 1, după ce postul trustului Intact a fost bătut sâmbătă seară cu „Singur Acasă 3”, un film considerat una dintre „reţetele” de succes ale Pro TV pentru audienţă, potrivit RTV.net.

Dan Negru prezintă de mai mulţi ani Revelionul Antenei 1, emisiunea cu cele mai bune audienţe ale postului. Realizatorul TV a venit şi cu un citat din Lucian Blaga: „Cu penele altuia te poţi împodobi dar nu poţi zbura”.

„Nu mi-a plăcut niciodată copy-paste-ul. Eşti lider când eşti original”, a mai scris Dan Negru, pe Facebook.

Negru a amintit şi despre o întâmplare din Polonia, unde filmul „Home Alone” a fost difuzat de canalul Polsat din 1992.

„În 2010 Polsat a anunţat ca nu mai cumpără drepturile pentru film din raţiuni financiare. Nicio altă televiziune concurentă nu s-a grăbit să le fure brandul. Polonia a depăşit foamea de a face bani in bussines cu orice preţ, chiar şi furând armele adversarului”, a precizat Dan Negru.

Potrivit Pagina de Media, Antena 1 a cumpărat în 2021 întreaga serie Singur Acasă, care a fost difuzată de Pro TV, cu mici pauze, încă din anii 90. Deşi a avut audienţe bune cu primele două părţi din film, Singur acasă 3 a fost depăşit de Pro TV, cu reluarea Las Fierbinţi, pe toate targeturile de audienţă.

Dan Negru spulberă Antena 1 după ce a „copiat” reţeta Pro TV de audienţă. „Nu mi-a plăcut niciodată copy-paste-ul”

Redăm în continuare postare lui Dan Negru:

„Anul ăsta, filmul „Home Alone” şi-a mutat casa de la o televiziune la alta.

La anul şi-o schimbă iar in goana după profit pe o piaţă media românească in care unii se copiază pe alţii şi toţi se faultează…

Nu mi-a plăcut niciodată copy-paste-ul. Esti lider când eşti original.

„Cu penele altuia te poţi împodobi dar nu poţi zbura”. – Blaga

Povestea însă există şi-n Polonia. Dar cu alta morală: Home Alone se difuzează in Polonia din 1992 pe aceeaşi televiziune, Polsat.

In 2010 Polsat a anunţat ca nu mai cumpără drepturile pentru film din raţiuni financiare. Nicio altă televiziune concurentă nu s-a grăbit să le fure brandul.

Polonia a depăşit foamea de a face bani in bussines cu orice preţ, chiar şi furând armele adversarului

La presiunea publicului, Polsat a cumpărat din nou drepturile pe „Home Alone” in Polonia. A fost o lecţie de eleganţă şi moralitate in istoria televiziunii europene. Noi suntem departe… Nu tot ceea ce poate fi numărat contează şi nu tot ceea ce contează poate fi numărat. – Albert Einstein”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati