Dan Vîlceanu: Mă angajez să fac demersurile care țin de mine pentru realizarea unor investiții esențiale în sistemul feroviar

Ministrul finanțelor și ministrul interimar al transporturilor, Dan Vîlceanu, anunță că trenul Connecting Europe Express a ajuns în Gara de Nord și va rămâne în România până duminică, iar împreună cu Adina Ioana Vălean, comisarul european pe Transporturi, și Nicușor Dan, primarul Municipiului București, a prezentat invitaților istoria primei căi ferate din România și macheta celei mai vechi locomotive românești cu abur, CFR 43 Călugăreni.

„M-am bucurat și de prezența europarlamentarului Marian-Jean Marinescu, un prieten și un om pe care îl admir.

Connecting Europe Express este un tren care parcurge în țara noastră 900 de kilometri și un traseu total, la nivel european, de 20.000 de kilometri, ducând în statele membre mesajul importanței trenurilor pentru sistemul de transport european.

Efortul Uniunii europene este în direcția creșterii ponderii călătorilor și a mărfurilor care circulă pe  calea ferată. Cu siguranță, este și un deziderat al țării noastre.

Știu că și în sectorul căilor ferate mai sunt lucruri de făcut. Tocmai de aceea, în calitate de ministru de Finanțe și ministru interimar al Transporturilor mă angajez să fac demersurile care țin de mine pentru realizarea unor investiții esențiale în sistemul feroviar.

Îi mulțumesc comisarului Adina Vălean pentru constanta atenție și pentru sprijinul acordat României, de care sunt convins că ne vom bucura în continuare”, a scris Vîlceanu, pe Facebook.

Trenul „Connecting Europe Express” a sosit în Gara de Nord – FOTO

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati